Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΕΣΠΕΡΙΑ»
«Παιχνίδια» στις πλάτες των εργαζομένων

Συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας έγινε χτες με παρέμβαση του κλαδικού συνδικάτου

Παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Εσπέρια» που στις 15 του Δεκέμβρη θα βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας, αφού ο ιδιοκτήτης ανακοίνωσε το κλείσιμό του, παίζουν η κυβέρνηση, η εργοδοσία, αλλά και οι εκπρόσωποι του Ταμείου των Νομικών, όπως ξεκάθαρα φάνηκε χτες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας. Στη συνάντηση, συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ο ιδιοκτήτης, εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ξενοδοχείο και του Ταμείου Νομικών.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο «τόσο ο εργοδότης όσο και το Ταμείο εμφανίστηκαν υπερασπιστές της περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών με "εγγυητή" τον αναπληρωτή υπουργό εργασίας. Το θράσος τους δεν έχει όρια»! Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει, ο εργοδότης για πέντε χρόνια δεν πλήρωνε μόνο έναντι του μισθώματος που είχε συμφωνήσει. Το Ταμείο για πέντε χρόνια αδιαφορούσε, αφήνοντας το χρέος να διογκωθεί και να φτάσει σήμερα τα 4 και πλέον εκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση σήμερα δηλώνει αναρμόδια, γιατί τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν αυτονομία. Με βάση αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι στο «Εσπέρια» προχωρούν σε γενική συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη στις 4 το απόγευμα για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

«Προφανώς - υπογραμμίζει το συνδικάτο - αποφάσισαν να μη διεκδικούν τόκους από τους τραπεζίτες για πάνω από 30 χρόνια, με την ίδια αυτονομία τζογάρισαν τα χρήματα των ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα. Προφανώς "αυτόνομα" αποφάσισε η πλειοψηφία των διοικήσεων των ασφαλιστικών Ταμείων να μην εισπράττει από το κράτος οφειλές που ξεπερνούν τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Η επίκληση των νόμων που βολεύουν κατά περίπτωση, εργοδοσία και κυβέρνηση βρίσκεται στον αντίποδα των συμφερόντων ασφαλισμένων και εργαζομένων».

Το συνδικάτο υπογραμμίζει ότι «οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς που προσκυνούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης που δημιούργησε την κρίση που επικαλούνται συγχρονισμένα όλοι μαζί για να επιβάλλουν ακόμη χειρότερους όρους δουλειάς και αμοιβών με απειλή την ανεργία. Οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση μεθοδεύσεις από το υπουργείο, την εργοδοσία και το ασφαλιστικό Ταμείο που οδηγούν στην ανεργία. Αίτημα όλων των εργαζομένων είναι η συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου και αυτή την απόφαση θα τη στηρίξουν και θα την παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους όλα τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ