Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΣΕΝ - ΑΕΝ
70 μηχανικοί εκτός μαθημάτων

Συνεχίζονται και οξύνονται τα προβλήματα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) Μηχανικών καθώς η έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα πάνω από 70 μηχανικοί να αποκλείονται για τους κύκλους μαθημάτων των Α' Μηχανικών.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ σημειώνοντας πως «το πρόβλημα είχε αναδειχτεί από τις 3 Σεπτέμβρη που ήταν προγραμματισμένη η έναρξη των μαθημάτων του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών. Για τους Β' Μηχανικούς η έναρξη έγινε στις 15 Σεπτέμβρη ενώ για τους Α' Μηχανικούς ανεστάλη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σωρευτικό πρόβλημα που το είχαμε επισημάνει απαιτώντας την άμεση λύση του προβλήματος».

«Απαιτούμε - τονίζεται στην ανακοίνωση - το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας να αναλάβει τις ευθύνες του για την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών που η καθυστέρηση αποβαίνει σε βάρος των ναυτεργατών και των οικογενειών τους. Για άλλη μια φορά απαιτούμε την πλήρη ενημέρωσή μας για τη διαχείριση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, που μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες αρνούνται να την καθορίσουν, συγκαλύπτοντας τα τρωκτικά και υποβαθμίζοντας τη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση».

«Η κατάσταση - σημειώνει η ΠΕΜΕΝ - είναι εκρηκτική γιατί αυτοί που δημιούργησαν και επωφελούνται από το σύνολο των προβλημάτων της ναυτεργατικής οικογένειας είναι αμετανόητοι και παρασιτικά, τρέφονται μέσα από την όξυνση των προβλημάτων (...) Απαιτείται οργάνωση και αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ