Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ALDI»
Απεργούν αύριο στη Θεσσαλονίκη

Σε απεργία, με αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα «ALDI» της Θεσσαλονίκης, μέσα από μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και την προκήρυξε η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι ο όμιλος, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ελλάδα, συνολικά στη χώρα λειτουργεί 38 καταστήματα και απασχολεί περίπου 700 εργαζόμενους. Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί 6 καταστήματα και απασχολεί 140 εργαζόμενους.

Μέσα από τη γενική τους συνέλευση χτες, οι εργαζόμενοι απέρριψαν τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας να ξεμπερδεύει μαζί τους δίνοντάς τους τις αποζημιώσεις τους, δηλαδή ελάχιστα χρήματα, για να αποδεχθούν τις απολύσεις τους. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος διαπραγματεύεται την πώληση των καταστημάτων. Παράλληλα, θα ζητήσουν να οριστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Ακόμα, αποφάσισαν να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους της βιομηχανικής περιοχής της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις, αλλά και με εργαζόμενους και σωματεία άλλων κλάδων, προκειμένου να προχωρήσουν σε συντονισμό της δράσης τους απέναντι στην επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ