Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ
Ολέθριες οι επιπτώσεις από το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής»

Εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τις καταστροφικές επιπτώσεις στο λαό και τη χώρα από το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», αρχίζουν από σήμερα τα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ, ως κυριότερες επιπτώσεις από το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα, αναφέρονται:

Η αποκοπή της περιφέρειας από το κέντρο, αφού το πολυεθνικό κεφάλαιο θα λειτουργεί με μόνο κίνητρο το μονοπωλιακό υπερκέρδος, χωρίς ευαισθησίες για τις ανάγκες του λαού στις απόμακρες περιοχές.

Με χρήματα του λαού οι ιδιώτες θα επιδοτούνται, όπως συνέβαινε και επί Ωνάση και όπως επιδοτούνται σήμερα οι εφοπλιστές για κάθε μη κερδοφόρα δραστηριότητά τους.

Οι ιδιώτες θα ανεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων στα ύψη όταν εδραιωθούν, όπως έγινε με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, θα συμπιέζουν το κόστος λειτουργίας. Και εκτός από τη συμπίεση του εργατικού κόστους (μείωση σταθερών θέσεων εργασίας, μισθών, συντάξεων κλπ.) θα συρρικνώνουν και το κόστος συντήρησης των αεροσκαφών. Αυτό φαίνεται και από τον τρόπο λειτουργίας του εφοπλιστικού μονοπωλιακού κεφαλαίου (ναυάγιο Σαμίνα).

Η χώρα θα στερηθεί έναν από τους πιο συναλλαγματοφόρους της τομείς, καθώς η ετήσια ροή συναλλάγματος της ΟΑ ανέρχεται σε 300 δισ. δρχ. Επίσης, θα στερηθεί από τεχνογνωσία αιχμής, την οποία θα μπορούσε με μια άλλη σχεδιασμένη οικονομία να αξιοποιήσει στην κατεύθυνση της μείωσης, μέχρι και κατάργησης της εξάρτησης από τα αεροναυπηγικά μονοπώλια.

Τέλος, και σημαντικότερο, θα στερηθεί η χώρα από έναν σημαντικό παράγοντα για την εθνική ασφάλεια. Σε μια περιοχή και εποχή όπου οι συγκρούσεις των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών οξύνονται, όπου αλλάζουν τα σύνορα και δημιουργούνται γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο κλπ., η δημόσια ΟΑ και τα κρατικά αεροδρόμια αποτελούν ένα όπλο στα χέρια της χώρας.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, που πλήττονται το ίδιο από την κυβερνητική πολιτική, να πουν «Κάτω τα χέρια από τη δημόσια περιουσία. ΟΑ ενιαία και δημόσια 100%, αναπτυσσόμενη υπέρ του λαού και του τόπου. Ολα τα αεροδρόμια να ανήκουν στο κράτος, συμπεριλαμβανομένου και των Σπάτων. ΥΠΑ ενιαία και 100% δημόσια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ