Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΕΣΠΕΡΙΑ»
Παλεύουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Υπόμνημα στη Βουλή κατέθεσαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΕΣΠΕΡΙΑ» μαζί με εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ζητώντας από τα κόμματα της Βουλής να πάρουν θέση που να διασφαλίζει τόσο τα συμφέροντα των ασφαλισμένων του Ταμείου Νομικών όσο και των εργαζομένων του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έχει ανακοινώσει στους 80 εργαζόμενους που απασχολεί ότι στις 15 του Δεκέμβρη θα προχωρήσει στο κλείσιμο της επιχείρησης, επικαλούμενος το υψηλό μίσθωμα (το κτίριο ανήκει στο Ταμείο Νομικών). Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο έχουν προχωρήσει σε σειρά αγωνιστικών παρεμβάσεων, δίνοντας τη μάχη τόσο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όσο και για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των ασφαλισμένων του Ταμείου Νομικών (ο ιδιοκτήτης πλήρωνε μόνο έναντι του μισθώματος που είχε συμφωνήσει, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση χρεών ύψους 4 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ).

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στη Βουλή με το βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελο Τζέκη, ο οποίος και τους είπε ότι το Κόμμα θα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα. Οι εργαζόμενοι δε βρήκαν κάποιον στα γραφεία των ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Στα γραφεία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβαν το ψήφισμα και τους είπαν ότι θα τους απαντήσουν τις επόμενες μέρες και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ότι θα διαβαστεί το υπόμνημά τους.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία των εργαζομένων και του συνδικάτου είχαν συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου Νομικών, η οποία και δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να βρεθεί η πιο κατάλληλη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση την ερχόμενη Πέμπτη στις 4 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ