Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Ξεκινούν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους

Προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 9.30 το πρωί στην Ομόνοια

Σε ανάπτυξη κοινής ταξικής πάλης καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

Eurokinissi

Σε ανάπτυξη κοινής ταξικής πάλης καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ
Σε απεργία προχωρούν σήμερα και σε 48ωρη αποχή, αύριο και μεθαύριο, ο κλάδος των ΟΤΑ, με τις ταξικές δυνάμεις να καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση τις κινητοποιήσεις και να συμβάλουν στο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης. Στις 19 Νοέμβρη, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αττικής καλεί σε μαζική συμμετοχή στην προσυγκέντρωση που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κυβέρνηση και η τρόικα φέρνουν νέα επώδυνα μέτρα, μεταξύ αυτών απολύσεις εργαζομένων που θα ξεπεράσουν τις 40.000, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα επιφέρει παραπέρα μείωση των μισθών τουλάχιστον κατά 300 ευρώ μηνιαίως και άλλα. Καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ που στηρίζει τις πολιτικές αυτές, αναδεικνύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να υιοθετήσουν το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ και καλεί «μέσα από μαζικές διαδικασίες (...) να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση». Ακόμα επισημαίνει ότι πρέπει «να εξασφαλισθεί η ενιαία δράση του κλάδου», να υπάρξει «κοινό πλαίσιο αιτημάτων με τους δημότες» και να κληθούν και άλλοι κλάδοι σε κοινή πάλη.

Στο δρόμο πάνω από 50 εργαζόμενοι

Το επιτακτικό του καλέσματος των ταξικών δυνάμεων επιβεβαιώνεται και από τη χτεσινή εξέλιξη στο Δήμο Ηλιούπολης όπου η απελθούσα δημοτική αρχή (ΝΔ) ανακοίνωσε στους 53 εργαζόμενους ότι τουλάχιστον οι 43 θα απολυθούν με τη λήξη των συμβάσεών τους. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται από το καλοκαίρι του 2009 με δίμηνες συμβάσεις σε τρία αναψυκτήρια και ένα κυλικείο του δήμου μέσω δημοτικής επιχείρησης. Χτες, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Νικ. Χριστοδουλάκης τους ανακοίνωσε ότι δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους μετά τη λήξη τους στις 5 Δεκέμβρη. Το Σωματείο παρενέβη άμεσα, προχωρώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Γ. Αναγνώστου, ο οποίος επικαλέστηκε νομικά εμπόδια στο αίτημα για μονιμοποίηση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ