Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ - ΠΑΤΡΑ
Διεκδικούν δεδουλευμένα μαζί με το ΠΑΜΕ

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χτες

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χτες το πρωί οι εργαζόμενες ιδιωτικού συνεργείου καθαρισμού, που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του Νοσοκομείου «Αγ. Αντρέας», και έχοντας στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους (1 - 2 μήνες, τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, το επίδομα αδείας και τα ένσημα).

Συγκεκριμένα, προχθές, αμέσως μετά την πορεία του ΠΑΜΕ για το Πολυτεχνείο, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλο στα γραφεία του κυρίου Μεντζελόπουλου - υπεύθυνου της εταιρείας - ο οποίος ανακάλεσε τις απολύσεις που είχε εξαγγείλει και δεσμεύτηκε για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων για σήμερα, Παρασκευή.

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενες μαζί με τις ταξικές δυνάμεις έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή του νοσοκομείου του «Αγ. Ανδρέα», ο οποίος προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του. Παράλληλα, αρνήθηκε να δώσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει το νοσοκομείο με το συγκεκριμένο δουλεμπορικό γραφείο.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, «η ιδιωτικοποίηση τμημάτων της λειτουργίας των νοσοκομείων στηρίχθηκε από τους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε Ρίο και Αγ. Αντρέα, στηρίχθηκε από τις πλειοψηφίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, ενώ συνένοχες είναι οι ομάδες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που δεν βγάζουν κιχ για την συνύπαρξη - γιγάντωση της ιδιωτικής υγείας σε βάρος της δημόσιας».

To ΠΑΜΕ καλεί τις καθαρίστριες και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να παλέψουν για πρόσληψη των καθαριστριών στα νοσοκομεία και για κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, αλλά και της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ