Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Φορομπηχτική η περαίωση για την αγροτιά

Κάλεσμα στην αγροτιά να αγωνιστεί για την απόσυρση της περαίωσης και να συντονιστεί και σ' αυτό το μέτωπο με την εργατιά και τους αυτοαπασχολούμενους, απευθύνει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ. Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥ επισημαίνονται το εξής:

«Η κυβέρνηση δεν έχει τέλος στην αγριότητα των μέτρων ενάντια στους οικονομικά πιο αδύνατους. Αφού αύξησε το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, αύξησε το ρεύμα στις γεωτρήσεις, έβαλε χαράτσια για τη νομιμοποίησή τους, πολλαπλασιάζοντας το κόστος παραγωγής των προϊόντων και φτωχαίνοντας τους μικρομεσαίους αγρότες, (τη στιγμή που οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα είναι εξευτελιστικές), τώρα ζητάει από ένα κομμάτι των αγροτών και κυρίως νέων αγροτών να πληρώσουν περαίωση.

Αφού τους έβαλε πρώτα να «κρατήσουν βιβλία» προκειμένου να ενταχτούν σε προγράμματα της ΕΕ, για να «ενισχυθούν» και να ενταχθούν σε σχέδια βελτίωσης, και να τους επιστρέφεται ο ΦΠΑ, τώρα έρχεται το σημείωμα με το χαράτσι της περαίωσης. Ζητάει να τους φορολογήσει για μια ακόμη φορά.

Το μέτρο είναι ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟ και ΑΔΙΚΟ για τους μικρομεσαίους αγρότες. Ιδιαίτερα τώρα στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται, και κυρίως εξαπατημένοι είναι οι νέοι αγρότες που πίστεψαν τις εξαγγελίες τους και βρέθηκαν σε απίστευτα αδιέξοδα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της μικρομεσαίας αγροτιάς της χώρας μας. Να μην πληρωθεί από κανέναν και να αποσυρθεί τώρα.

Καλούμε τους αγρότες να συντονίσουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενουςτου ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους της ΠΑΣΕΒΕ και όλους όσους εκβιάζονται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε ΞΕΣΗΚΩΜΟ!!

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, συνεχίζουν νέα χτυπήματα στους μισθούς, τις συντάξεις, στο εργασιακό, το ασφαλιστικό. Νέες περικοπές στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία. Να δώσουμε μαζική, συντονισμένη απάντηση στα άγρια μέτρα του μνημονίου διαρκείας.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ

Διεκδικούμε:

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα αγροτικά εφόδια

-Καμιά αύξηση στη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

-Καμιά αύξηση στο αγροτικό ρεύμα και εφόδια

-Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ