Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ»
Νέα προγράμματα για... εκλεκτούς

Δύο «δράσεις» χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, ξεκινά να υλοποιεί η εταιρεία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Μέσα από το εύρημα της χρηματοδότησης κάθε μεγέθους επιχείρησης, ακόμη και αυτών που δεν απασχολούν εργαζόμενους, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο υπονοούν ότι πρόκειται να ωφεληθούν και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις. Είναι όμως δεδομένο ότι η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, όχι μόνο δεν έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν οικονομικά στην ψηφιακή τους αναβάθμιση - όπως απαιτούν τα προγράμματα - αλλά και ότι οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται αντιμέτωπες με τον αφανισμό τους. Οπότε η «φυσική» επιλεκτικότητα θα λειτουργήσει και σε αυτή την περίπτωση υπέρ στιβαρών οικονομικά επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μεγαλύτερων.

Η μία «δράση» ονομάζεται «digi-content» και με 20 εκατ. ευρώ έως το 2013 θα συνδράμει σχέδια επιχειρήσεων εκδοτικών δραστηριοτήτων για την ψηφιακή διάθεση των προϊόντων τους. Η άλλη δράση λέγεται «digi-retail» και με χρηματοδοτήσεις 100 εκατ. ευρώ αποσκοπεί να ενισχύσει λιανεμπορικές επιχειρήσεις για αυτοματοποιήσεις, αλλά και ψηφιακή προβολή των προϊόντων τους με διάφορους τρόπους. Τα προγράμματα απευθύνονται σε 200.000 επιχειρήσεις, αλλά μάλλον δύσκολα θα... ενδιαφερθούν τόσες για την αξιοποίησή τους.

Η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-content» θα διαρκέσει από την 6η Δεκεμβρίου 2010 έως την 14η Ιανουαρίου 2011, ενώ στη δράση «digi-retail», από την 14η Ιανουαρίου 2011 έως την 15ηΦεβρουαρίου 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ