Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση

Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού»

«Να μη μείνουμε αδρανείς. Απαιτήστε μαζί μας: Να μην πληρώνει κανείς στα νοσοκομεία. Να πληρώσει το κράτος! Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας υψηλού επιπέδου».

Το κάλεσμα αυτό απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ), με ανακοίνωση που μοιράστηκε χτες απ' τους εργαζόμενους του νοσοκομείου στους ασθενείς και επισκέπτες που βρέθηκαν στο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «τα νοσοκομεία με την εφαρμογή του νόμου για την "ολοήμερη λειτουργία" και τη νέα μορφή διοίκησης μέσω "Καλλικράτη" θα μετατραπούν πλήρως σε επιχειρήσεις Υγείας, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του αγαθού της υγείας».

«Θα κληθούμε να πληρώνουμε νέους τοπικούς φόρους, 3 ευρώ που γρήγορα θα γίνουν 10 ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, πάνω από 70 ευρώ για τα απογευματινά, δεκάδες και εκατοντάδες ευρώ για εξετάσεις, ακόμα και στα Επείγοντα (χώρια το φακελάκι σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία). Ακόμη και υπάλληλοι του νοσοκομείου ήδη πληρώνουν για ορισμένες (ακριβές) εξετάσεις...», επισημαίνει το ΣΕΝΕ.

Ενδεικτικό των σχεδιασμών είναι η απάντηση που έδωσε προ ημερών ο διοικητής του «Ευαγγελισμού» στο Σωματείο, όταν απαίτησαν να καταργηθεί το 3ευρω χαράτσι στα εξωτερικά ιατρεία και επείγοντα που ήδη σχεδιάζεται να αυξηθεί στα 10 ευρώ. Ο διοικητής Μιχάλης Θεοδώρου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα ακόμα και αν φτάσει στα 50 ευρώ το χαράτσι, αφού έτσι θα αποφευχθεί και η πολυκοσμία στα Επείγοντα!

«Μέχρι πού θα φτάσει ο εμπαιγμός και η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος;», επισημαίνει το ΣΕΝΕ και καλεί σε αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ