Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Η οργάνωση του αγώνα στα χέρια των εργαζομένων
  • Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
  • Απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, 10 π.μ., Ομόνοια

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή αποφασίστηκε να συνεχιστούν με νέες απεργίες, χτες και σήμερα, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), η οποία έγινε προχτές Κυριακή.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στη σημερινή συγκέντρωση που οργανώνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια. Επίσης, η ΔΑΣ ΟΤΑ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει ότι απέναντι στην αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της εργατικής τάξης και των άλλων κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από αυτή την επίθεση. Εμπόδιο σε αυτή την ανάγκη στέκονται οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που «όχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα, αλλά κάνουν το παν για να εκφυλίσουν και να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους, εξυπηρετώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους σχεδιασμούς τους». Στην ίδια κατεύθυνση «η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (...) αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας (...) με ένα γενικόλογο πλαίσιο πάλης και με δηλωμένο ότι ο μισός κλάδος (συμβασιούχοι) δεν καλύπτεται να απεργήσει και δεν πρόκειται καλυφθεί αφού η θέση της ΠΑΣΚΕ είναι να μην εγγραφούν στην ΠΟΕ ΟΤΑ ούτε στο επόμενο συνέδριο». Ετσι, «η τακτική της πλειοψηφίας οδηγεί την απεργία στον εκφυλισμό».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ανέδειξε στο Γενικό Συμβούλιο την ανάγκη της από τα κάτω οργάνωσης του αγώνα για να «συζητηθεί η απεργιακή οργάνωση και η εναλλακτική πρόταση που θα πρέπει να ορθώσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος της λαϊκής οικογένειας». Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως πρέπει να διασφαλιστεί ενιαία δράση με τους δημότες και τους άλλους κλάδους. Ακόμα να διεκδικηθούν: Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των δήμων, κατάργηση των εισιτηρίων στα νοσοκομεία, μείωση των τιμολογίων στις ΔΕΚΟ, απόδοση των 10 δισ. ευρώ από τους ΚΑΠ στους δήμους που έχουν παρακρατηθεί και άλλα.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν «τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την υποταγή» και να «πάρουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογής άλλου δρόμου πέρα από το δρόμο οργάνωσης κινήματος ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και του μνημονίου και με πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας».

  • Απόρροια της εντεινόμενης επίθεσης είναι και η καθυστέρηση δεδουλευμένων σε μια σειρά δήμων. Απλήρωτοι έναν έως δύο μήνες είναι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζεφυρίου ενώ σε πολλούς οφείλονται, επιπλέον, οι υπερωρίες του 2010. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στο Δήμο Ανω Λιοσίων και αλλού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ