Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ελληνοϊσπανικές κόντρες

Η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων στη φετινή Ευρωλίγκα περιλαμβάνει δύο ελληνοϊσπανικές μάχες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό καθώς οι δύο αιώνιοι θα αντιμετωπίσουν αντίστοιχα Βαλένθια εντός (22.00, NOVASPORTS 3) και Ρεάλ Μαδρίτης εκτός (21.45, NΕΤ). Τα παιχνίδια είναι κομβικά για τους στόχους της κάθε ομάδας καθώς πλέον η Α' φάση μπαίνει από σήμερα στην τελική της ευθεία που θα ξεκαθαρίσει σιγά σιγά το τοπίο.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός φθάνοντας στο 500ό ευρωπαϊκό του αγώνα θέλει να πραγματοποιήσει και την ανάλογη εμφάνιση προκειμένου να γιορτάσει το γεγονός. Πέρα από αυτό όμως ο στόχος της κατάκτησης της πρώτης θέσης του ομίλου δεν επιτρέπει πλέον απώλειες και μάλιστα εντός έδρας. Σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με τον Α' γύρο (νίκη Παναθηναϊκού με 72 - 56) αφού στη Βαλένθια έχουν αλλάξει πολλά (Πέσιτς αντί Χουσεΐν προπονητής, διαφορετικά κίνητρα). Εστω και εάν η ισπανική ομάδα μέχρι τώρα μετράει μια νίκη και τέσσερις ήττες, για τον Σέρβο τεχνικό του «τριφυλλιού» παραμένει επικίνδυνος αντίπαλος. «Πρέπει να καταλάβουμε πως θα πρέπει να παλέψουμε και στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια αν θέλουμε να καταλάβουμε την πρώτη θέση του ομίλου μας. Αυτός είναι ο στόχος μας», πρόσθεσε ο Σέρβος τεχνικός.

Στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός ψάχνει τη δεύτερη νίκη του εκτός έδρας στη διοργάνωση κόντρα στη Ρεάλ, κάτι που εάν συμβεί θα τον φέρει αγκαλιά με την πρώτη θέση του ομίλου. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει άνετα της ισπανικής ομάδας και όπως τονίζει ο Ντούσαν Ιβκοβιτς «γιατί αυτό να μη συμβεί και τώρα που η ομάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση». Για τον Σέρβο τεχνικό των «ερυθρολεύκων» πλέον δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και γι' αυτό χρειάζεται το μέγιστο της προσοχής και της αυτοσυγκέντρωσης. Οσον αφορά στα αγωνιστικά στα συν για τον Ολυμπιακό είναι η επιστροφή του Παπαλουκά που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ