Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Αποκρουστικό και ιμπεριαλιστικό το πρόσωπο της ΕΕ

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, στη συζήτηση έκθεσης σχετικά με την «πολιτικοστρατιωτική συνεργασία και ανάπτυξη πολιτικοστρατιωτικών ικανοτήτων». Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Η Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ανάπτυξη των πολιτικοστρατιωτικών ικανοτήτων της ΕΕ, αναδεικνύει το αποκρουστικό ιμπεριαλιστικό πρόσωπο της ΕΕ.

Απροκάλυπτα συντάσσεται με το "νέο δόγμα" του ΝΑΤΟ για τη "σύνδεση εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας", καλώντας την ΕΕ να οργανώσει και να σχεδιάσει τις πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις της, ώστε να μπορεί να επεμβαίνει άμεσα με συνδυασμένα πολιτικά και στρατιωτικά μέσα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, στο όνομα της δήθεν "διαχείρισης κρίσεων" και της "διατήρησης της ειρήνης".

Χωρίς να μασάνε τα λόγια τους, οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων προτείνουν μία σειρά μέτρα για την αποτελεσματικότερη πραγματοποίηση των στρατιωτικών αποστολών της ΕΕ, προκειμένου να ισχυροποιήσει τις θέσεις της στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, που μαίνεται με ένταση χωρίς προηγούμενο, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στο εσωτερικό της ΕΕ.

Η ΕΕ μαζί με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και δυνάμεις αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους λαούς της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου, που πρέπει να αντιτάξουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό για να εμποδίσουν το εφιαλτικό μέλλον που τους ετοιμάζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ