Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ»
Επιλέχθηκαν οι τράπεζες υλοποίησης

Ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τις τράπεζες μέσω των οποίων θα μπορεί να υλοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, πρόκειται για τις Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank.

Στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα εισφέρει το ΕΣΠΑ 241 εκατ. ευρώ και αναμένονται άλλα 400 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες που θα εκμεταλλευτούν τους όρους δανεισμού και χρηματοδότησης του προγράμματος. Μόνο τα 40 εκατ. ευρώ προβλέπονται ως κίνητρο για την επιδότηση επιτοκίου. Ακόμη 155 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για επιχορήγηση κόστους επένδυσης σε φυσικά πρόσωπα και κάλυψη του κόστους των ενεργειακών επιθεωρητών.

Είναι τουλάχιστον αστείο, στη μαύρη αυτή περίοδο του μνημονίου, της τρόικας και της αντιλαϊκής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να παρουσιάζεται ως προσφορά στους φτωχότερους ένα πρόγραμμα που απαιτεί δανεισμό, μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και αυτή της ΝΔ που το είχε αρχικά εξαγγείλει, τρέχουν να προσαρμοστούν στις κατευθύνσεις της ΕΕ, η οποία αποφάσισε να τονώσει την ευρωπαϊκή βιομηχανία του σχετικού εξοπλισμού για τα κτίρια. Αναμένεται πάντως να ωφεληθούν ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών κατοικιών, που έχοντας την οικονομική ευχέρεια, θα σπεύσουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ