Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Βουτιά σε «ναυαγισμένα» κέρδη

Να βάλουν «χέρι» σε μια πίτα ύψους 2 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στις ετήσιες δαπάνες των 800 χιλ. Ευρωπαίων αυτοδυτών, θέλουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού και η κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Νικητιάδη που μίλησε χτες σε συνέδριο με θέμα «βιοποικιλότητα και καταδυτικός τουρισμός στις ελληνικές θάλασσες», υποσχέθηκε να αναλάβει δράσεις για να τους στηρίξει.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο πλαίσιο της προώθησης των ειδικών - εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Δεσμεύτηκε επίσης για την ανακοίνωση σχετικών προγραμμάτων θαλάσσιων σπορ το επόμενο διάστημα, καθώς και για την σύγκληση, μέσα στον Δεκέμβρη, κοινής συνάντησης όλων των εμπλεκομένων με την κατάδυση φορέων, των εκπροσώπων του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης, με τους οποίους ήδη μεμονωμένα έχουν γίνει συναντήσεις.

Εκθειάζοντας τις καταδυτικές αρετές της Ελλάδας, ο Γ. Νικητιάδης ανέφερε ότι έχουμε εν ενεργεία περισσότερες από 200 άδειες για καταδυτικά κέντρα - σχολές, ενώ υπάρχουν δύο θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές, τα θαλάσσια πάρκα Ζακύνθου και Αλοννήσου, καθώς και πολλές περιοχές με ναυάγια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως στη Λέρο και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ