Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρέμβαση για τους μετανάστες που έραψαν τα στόματά τους

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε, χτες, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» Βόλου μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Νάνο, για να αφεθούν ελεύθεροι οι μετανάστες που κρατούνται στις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου. Σήμερα, θα επισκεφτούν και τις φυλακές.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των κρατουμένων μεταναστών που ράβουν το στόμα τους, στις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, ζητώντας να απελευθερωθούν. Μέχρι χτες, 4 Παλαιστίνιοι είχαν προχωρήσει σε αυτή την απεγνωσμένη πράξη, γιατί δεν αντέχουν τις συνθήκες κράτησης, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούμενοι απείχαν από το συσσίτιο.

Στη λεγόμενη ακτίνα αλλοδαπών των φυλακών στοιβάζονται 32 άτομα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι κρατούνταν αρχικά σε κρατητήρια και μετά μεταφέρονταν από φυλακή σε φυλακή. Πολλοί από τους κρατούμενους βρίσκονται εκεί επί 8, 9 και 14 μήνες. Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, που παραβιάζεται πολλές φορές από τις αρχές, δεν μπορούν να κρατούνται οι αλλοδαποί χωρίς χαρτιά μεγάλο χρονικό διάστημα στις φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ