Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ταξικό πρόβλημα και η βία κατά των γυναικών

Συζήτηση ειδικής ημερήσιας διάταξης, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών, πραγματοποιήθηκε χτες στη Βουλή, στην οποία - εκ μέρους του ΚΚΕ - παρενέβη η βουλευτής του Βέρα Νικολαΐδου. Οπως επισήμανε, το θέμα της βίας κατά των γυναικών «είναι πρώτα από όλα ταξικό πρόβλημα, σύμφυτο με την εκμεταλλευτική κοινωνία που ζούμε», αφού οι γυναίκες βιώνουν «διπλή καταπίεση, ταξική και φυλετική, λόγω της ανισότιμης θέσης τους στην κοινωνία».

Αναφερόμενη στο φαινόμενο της έξαρσης της βίας κατά των γυναικών η Β. Νικολαΐδου επισήμανε πως «είναι αποτέλεσμα της έξαρσης της κοινωνικής βίας», προσθέτοντας ότι στη χώρα μας σήμερα υπάρχει «κρατική και εργοδοτική βία», αφού «η αντιλαϊκή πολιτική θωρακίζεται με ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και του θεσμικού πλαισίου, με αντιασφαλιστικά νομοσχέδια, επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις και μνημόνια». Οπως είπε, αποτελεί βία «η απόλυση λόγω εγκυμοσύνης ή για συνδικαλιστικούς λόγους» ή «η υπογραφή συμφωνητικού ότι δε θα κάνει παιδί για ένα χρονικό διάστημα».

Οσον αφορά στο θέμα της υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών, η Βέρα Νικολαΐδου σημείωσε ότι «η κυβέρνηση στηρίζει όλη την πολιτική της στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», που «δεν παύουν να είναι ιδιώτες», ενώ «χρειάζονται κρατικά κέντρα φροντίδας, προστασίας των γυναικών, εκστρατεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ