Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Μεθοδεύσεις για κατάργηση της Κυριακής αργίας

Το ρόλο της εμπροσθοφυλακής στην προσπάθεια κατάργησης της Κυριακής αργίας, αναλαμβάνει, για μια ακόμη φορά, η διοίκηση της Νομαρχίας Αθηνών (ΠΑΣΟΚ), καθώς χτες, σε συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου εισηγήθηκε και ψήφισε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, στις 12 Δεκέμβρη τα καταστήματα στο δήμο της πρωτεύουσας να είναι ανοιχτά.

Μάλιστα, για το θέμα ενημερώθηκαν οι σύμβουλοι λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, προφανώς σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων. Θυμίζουμε ότι ανάλογη προσπάθεια να λειτουργήσουν Κυριακή τα καταστήματα, είχε επιχειρηθεί από τη Νομαρχία πριν από περίπου 2 χρόνια, κάτι που αποφεύχθη χάρη στη δυναμική αντίδραση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, της ΟΒΣΑ, του ΠΑΜΕ και άλλων επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων της Αθήνας.

Το νέο παράθυρο στην κατάργηση της Κυριακής αργίας που ανοίγει, με τη συνδρομή του μελλοντικού περιφερειάρχη, Γ. Σγουρού, γίνεται με πρόφαση μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και της ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προς την Πρόεδρο της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις ΑΕ, «η απόφασή μας (σ.σ. συμμετοχής στις εκδηλώσεις) συνάδει με το πάγιο αίτημά μας να παραμένει η αγορά της Αθήνας ανοιχτή τις δύο Κυριακές που προηγούνται των Χριστουγέννων». Με λίγα λόγια, οι εκδηλώσεις δεν αποτελούν παρά μια πρόφαση, προκειμένου να περάσουν τέτοιες αντεργατικές προθέσεις.

Στο δε αίτημα, με την ένδειξη μάλιστα «εξαιρετικά επείγον» που απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος, με χτεσινή ημερομηνία στο νομάρχη, καταδεικνύονται ως υπαίτιες για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. «Επισημαίνουμε ότι τα καταστήματα του κέντρου της πόλης έχουν επωμισθεί όλο το κόστος των 700 και πλέον συγκεντρώσεων, κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και καταγραφεί στην πόλη από 1/1/2010 έως και σήμερα», τονίζεται στην επιστολή.

Η απάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Μαρκέτη, ο οποίος κατήγγειλε αυτές τις μεθοδεύσεις. Τόνισε ότι η πτώση του τζίρου των καταστημάτων είναι βεβαίως υπαρκτή. Και οφείλεται στην ανημποριά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, εξαιτίας του πολέμου που έχει εξαπολύσει εναντίον τους κυβέρνηση, κεφάλαιο και τρόικα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ