Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ - ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ
Εν αναμονή των πορισμάτων

Με διαδικαστικά θέματα σχετικά με τη σύνταξη του πορίσματος ασχολήθηκε χτες η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της ΖΗΜΕΝΣ.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σ. Βαλυράκης, δεν κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για πρόσωπα ή για παραπομπή της υπόθεσης σε προανακριτική και απλώς μοίρασε στα κόμματα ένα κείμενο που κωδικοποιεί «τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης» και παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης ΖΗΜΕΝΣ, ενώ δήλωσε ότι περιμένει από τους βουλευτές της Επιτροπής την κατάθεση προτάσεων. Η Εξεταστική θα συνεδριάσει την ερχόμενη βδομάδα, οπότε τα κόμματα θα καταθέσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις τους.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική, Θ. Παφίλης, δήλωσε ότι διαμορφώνει ήδη το πόρισμα του Κόμματος και επανέλαβε ότι από την πράξη έχει αποδειχθεί ότι η μητρική ΖΗΜΕΝΣ στη Γερμανία έχει κλείσει τη στρόφιγγα της πληροφόρησης και ως εκ τούτου, πλέον, είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης να πιέσει την αντίστοιχη της Γερμανίας σε διακρατικό επίπεδο για την παροχή των απαραίτητων πληροφοριών σχετικά με τη ροή των χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής πολυεθνικής, από τα οποία, σύμφωνα με καταθέσεις στελεχών της ΖΗΜΕΝΣ, χρηματοδοτήθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς και στελέχη δημόσιων οργανισμών που έκαναν συμβάσεις με τη ΖΗΜΕΝΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ