Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ανάπλαση» κερδών...

Κερδισμένο θα βγει μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και από τη νέα νομοθετική ρύθμιση που ετοίμασε η κυβέρνηση για τη λεγόμενη «Διπλή Ανάπλαση» σε Αμπελόκηπους και Ελαιώνα και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έθεσε σε δημόσια διαβούλευση - κοροϊδία ως τις 6 Δεκέμβρη.

Σύμφωνα και με τις νέες ρυθμίσεις, η τσιμεντοποίηση της έκτασης που βρίσκεται μέσα στον Ελαιώνα θα πραγματοποιηθεί, έστω και σε μικρότερη έκταση, αφού εκεί θα «φυτευθούν» 99.000 τετραγωνικά μέτρα αθλητικών και εμπορικών εγκαταστάσεων. Η μείωση από τα 164.600 τετραγωνικά που προέβλεπε η υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση, προέρχεται κυρίως από την κατάργηση του πολυλειτουργικού κτιρίου 42.500 τ.μ. που επρόκειτο να κατασκευάσει στον Ελαιώνα ο Δήμος της Αθήνας.

Η εταιρεία Μπ. Βωβός μπορεί και τώρα να κατασκευάσει ένα εμπορικό κέντρο - μεγαθήριο 52.000 τετραγωνικών (και άλλων 70.000 τετραγωνικών υπόγεια), σε χαρακτηρισμένο από το 1995 κοινόχρηστο χώρο, καθώς της δίνεται συντελεστής δόμησης 1,2 από 1,6 της αρχικής ρύθμισης.

Επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΟ μπορεί να κατασκευάσει σε δημόσια έκταση και με κρατικές επιχορηγήσεις (μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 50 εκατ. ευρώ από το δήμο και το κράτος για έργα υποδομής, την ώρα που τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης παραμένουν άστεγα) το γήπεδο ποδοσφαίρου, επιφάνειας 47.000 τετραγωνικών, αλλά και εμπορικές χρήσεις που θα φτάσουν σε ποσοστό 17,5% της συνολικής δομημένης επιφάνειας.

Να, λοιπόν, τι εννοεί το ΠΑΣΟΚ μηρυκάζοντας από το πρωί έως το βράδυ έννοιες σαν αυτή της ...«πράσινης ανάπτυξης»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ