Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Κορυφώνεται η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη

Κατά δεκάδες συνεχίζουν να φτάνουν τα ψηφίσματα κοινωνικών φορέων, εργατικών σωματείων, ομοσπονδιών και δημοτικών συμβουλίων, απ' όλες τις περιοχές της χώρας, με τα οποία έμπρακτα εκδηλώνεται η αλληλεγγύη και η συμπαράστασή τους προς τους απεργούς πείνας των τουρκικών φυλακών. Παράλληλα, μέσα απ' αυτά, καταδικάζεται η απάνθρωπη μεταχείριση των τουρκικών αρχών, αλλά και η προκλητική σιωπή της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η διαμαρτυρία των πολιτικών κρατουμένων των Γυναικείων Φυλακών Αβέρωφ - που πριν λίγες μέρες υπογραφόταν από δέκα γυναίκες - έχει συγκεντρώσει ήδη δεκάδες άλλα ονόματα και υπογραφές. «Η εμπειρία μας από τους κατατρεγμούς που δοκιμάσαμε στην πλάτη μας από τις δυνάμεις της βίας και της καταπίεσης στις φυλακές και τις εξορίες, στα κρατητήρια, στα στρατοδικεία, στους τόπους των βασανιστηρίων, της απομόνωσης και των εκτελέσεων μας κάνει να νιώθουμε ακόμα περισσότερο τα μαρτύριά σας και τον αγώνα σας», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Ανάλογο κείμενο έστειλε και ο Σύλλογος Πολιτικών Εξορίστων Γυναικών περιόδου 1947-1959.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα καταδικάζει τη συνεχιζόμενη περιφρόνηση του πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου της Αγκυρας σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τη στάση ανοχής ή συνενοχής της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας. Καλεί, τέλος, τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν ώστε να μη χαθούν κι άλλες ζωές. Ψηφίσματα έστειλαν ακόμη το ΔΣ του Δήμου Πασσαρώνος του Νομού Ιωαννίνων, αλλά και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Αγίου Παύλου και Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων της Τουρκίας, η Επιτροπή Ειρήνης του Νομού Ηρακλείου δεσμεύεται πως θα αναλάβει πρωτοβουλία να καλέσει σε ευρεία σύσκεψη όλους τους φορείς της πόλης, «προκειμένου να δηλώσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον αγώνα του τουρκικού και κουρδικού λαού», ενώ ανακοίνωση διαμαρτυρίας έστειλε και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Επίσης η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας -Θράκης, αφού καταδικάζει τη βάρβαρη συμπεριφορά της ηγεσίας της Τουρκίας, καλεί τους Τούρκους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας το συντελούμενο έγκλημα κατά της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τέλος η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους Τούρκους αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ