Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα συγκέντρωση αύριο στα Προπύλαια

Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης της περασμένης βδομάδας
Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης της περασμένης βδομάδας
Η αυριανή συγκέντρωση στα Προπύλαια είναι αφιερωμένη - όπως τονίζουν οι διοργανωτές της - στους νεκρούς πολιτικούς κρατούμενους, που άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στις τουρκικές φυλακές από τις σφαίρες του φασιστικού καθεστώτος. Είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 5 το απόγευμα και η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» - που τη διοργανώνει - καλεί όλους τους Ελληνες πολίτες να παραβρεθούν για «να υψώσουν φωνή αντίστασης και να καταδικάσουν το απάνθρωπο καθεστώς της γειτονικής χώρας και την προκλητική σιωπή της Ευρώπης».

Επίσης, εκδήλωση τιμής και μνήμης στους εκτελεσμένους αγωνιστές της Τουρκίας πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης η Επιτροπή Αλληλεγγύης με τους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας.

Κι ενώ μέρα με τη μέρα το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον αγώνα των απεργών πείνας κορυφώνεται, ήρθε την προηγούμενη Κυριακή - παραμονή Χριστουγέννων - μια φασιστικού τύπου επίθεση να υπενθυμίσει πως και στη χώρα μας είναι ακόμα αρκετοί οι νοσταλγοί του παρελθόντος. Συγκεκριμένα γύρω στις 7 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ασκληπιού, τριάντα άτομα με μηχανές σταμάτησαν δύο απεργούς πείνας, ο ένας κουρδικής και ο άλλος τουρκικής καταγωγής, και τους είπαν: «Είμαστε αστυνομικοί! Δώστε μας τα χαρτιά σας». Οι δύο άνδρες, χωρίς να γνωρίζουν ελληνικά, αιφνιδιάστηκαν απ' την κίνηση των 30 νεαρών. Ο αιφνιδιασμός τους έγινε μεγαλύτερος όταν ένας απ' την «ομάδα» - «ο πιο μεγαλόσωμος», λένε οι μαρτυρίες - χτύπησε με μια αλυσίδα τον Κούρδο. Αμέσως οι απεργοί αντέδρασαν κι έφυγαν τρέχοντας προς τα Προπύλαια και τη σκηνή όπου βρίσκονταν οι σύντροφοί τους. Οι φασίστες ακολούθησαν με τις μηχανές τους, κι όταν είδαν πως υπήρχε κόσμος στα Προπύλαια προσωρινά απομακρύνθηκαν. Οπως τονίζει η Επιτροπή όλο το βράδυ των Χριστουγέννων οι φασίστες προκλητικά περνούσαν από τα Προπύλαια. Θεωρεί, τέλος, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια «είναι προβοκάτσια με πολύ ειδικούς στόχους»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η συμπαράσταση είναι χρέος όλων (2001-04-25 00:00:00.0)
Ξανά αύριο στα Προπύλαια για τα «λευκά κελιά» (2001-01-10 00:00:00.0)
Θα πεθάνουν ή θα τους πεθάνουν (2000-12-17 00:00:00.0)
Πορεία αλληλεγγύης στην Αθήνα (2000-12-15 00:00:00.0)
Στην Κωνσταντινούπολη ελληνική αποστολή συμπαράστασης (2000-12-13 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στην Τουρκία (2000-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ