Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Ξανά αύριο στα Προπύλαια για τα «λευκά κελιά»

Νέο κάλεσμα προς όλους τους «ευαισθητοποιημένους Ελληνες πολίτες» να πάρουν μέρος στην αυριανή καθιστική διαμαρτυρία, έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απευθύνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. «Θεωρούμε τη συμμετοχή όλων απαραίτητη και αναγκαία, γιατί, αν σιωπήσουμε, οι θάνατοι των απεργών κρατουμένων θα αυξηθούν. Ηδη, πολλοί απεργοί έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας και έχουν πλέον χάσει την επαφή με το περιβάλλον», τονίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Το νέο ραντεβού, στο οποίο θα εκφραστεί για μια ακόμη φορά η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους της γειτονικής χώρας - οι οποίοι συνεχίζουν για 83η μέρα σήμερα την απεργία πείνας μέχρι θανάτου - έχει οριστεί για τις 6 αύριο το απόγευμα στα Προπύλαια. Από εκεί θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας, η οποία θα φτάσει στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης - επί της Αμαλίας - όπου και θα γίνει καθιστική διαμαρτυρία.

Να σημειωθεί, τέλος, πως σήμερα η Επιτροπή, στη σκηνή των απεργών πείνας στα Προπύλαια, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι. Θέμα της: «Οι τελευταίες εξελίξεις στις φυλακές της Τουρκίας, όπου συνεχίζεται η απεργία πείνας μέχρι θανάτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ