Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ
Στην Κωνσταντινούπολη ελληνική αποστολή συμπαράστασης

Την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία που βρίσκονται σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου από τις 20 Οκτώβρη προκειμένου να μην λειτουργήσουν τα λευκά κελιά, θα εκφράσει αντιπροσωπεία μαζικών φορέων η οποία αναχωρεί σήμερα το πρωί από τη χώρα μας για την Κωνσταντινούπολη.

Η αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί το σύλλογο των οικογενειών των κρατουμένων, το δικηγορικό σύλλογο Κωνσταντινούπολης, το σύλλογο συγγραφέων Τουρκίας, τον ιατρικό σύλλογο Κωνσταντινούπολης, διανοούμενους και καλλιτέχνες που συμπαραστέκονται στους πολιτικούς κρατούμενους και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Στην αποστολή συμμετέχει μεταξύ άλλων και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως σκοπός της επίσκεψης είναι να διαμαρτυρηθούν στην τουρκική κυβέρνηση, να απαιτήσουν το κλείσιμο των λευκών κελιών και να εκφράσουν από κοντά τη συμπαράστασή τους στους κρατούμενους. Την ΕΕΔΥΕ θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρός της, Νίκος Φωτιάδης.

Κατακραυγή για τη δολοφονία απεργού πείνας στην Ολλανδία

Το έγκλημα που έγινε στην Ολλανδία το περασμένο Σάββατο όπου ο Τζάφερ Ντερελί - ένας από τους απεργούς πείνας, συμπαραστάτης στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές - έπεσε νεκρός μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα των «Γκρίζων Λύκων», καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή της η «Επιτροπή Αλληλεγγύης με τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία».

«Γι' αυτή την επίθεση και το έγκλημα είναι υπεύθυνη η τουρκική κυβέρνηση - η κυβέρνηση που συνεχίζει τα βασανιστήρια στους κρατούμενους που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές - και οι πράκτορές της στην Ολλανδία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Τώρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, έδειξε ότι επεκτείνει τα εγκλήματά της εκτός Τουρκίας. Η ολλανδική αστυνομία ήταν πολύ κοντά στη σκηνή των απεργών συντρόφων μας, αλλά προσήλθε στον τόπο του φόνου τρεις ώρες μετά την επίθεση και τη δολοφονία».

Η «Επιτροπή Αλληλεγγύης», τέλος, καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, για να μην λειτουργήσουν τα λευκά κελιά απομόνωσης στη γειτονική χώρα, αύριο Πέμπτη, 14 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ