Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΡΑΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ που απαιτούν τζάμπα εργάτες και δουλειά χωρίς ωράριο
  • ΚΚΕ: Η εργατική τάξη έχει και υποχρέωση και τη δύναμη να υπερασπιστεί και να κατακτήσει το δίκιο της, οργανώνοντας τώρα αποφασιστικά την ταξική αντεπίθεσή της κατά των κομμάτων και της ΕΕ που υπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της.
  • ΠΑΜΕ: Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Προετοιμάζουμε με όλους τους τρόπους και τις μορφές, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, την απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

«Επιχειρηματικότητα χωρίς εμπόδια» απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προκλητικές αξιώσεις, προκειμένου να πετύχουν «εκμετάλλευση χωρίς εμπόδια». Απαιτούν ολοκληρωτική ασυδοσία δράσης, ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να βγει από την κρίση πιο ισχυρό και ασύδοτο στέλνοντας τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Οι μεγαλοβιομήχανοι, αποθρασυμένοι, αξιώνουν να αποφασίζουν αυτοί το χρόνο εργασίας και το μισθό πείνας που θα δίνουν στους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση και η ΝΔ όχι μόνο υιοθετούν τις αντιδραστικές τους επιδιώξεις αλλά και προπαγανδίζουν ως πατριωτικό καθήκον τη συναίνεση για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους. Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ παζαρεύει τη νέα σφαγή των εργατών.


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ