Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ, ανακοίνωσε χτες ότι αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως «κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο εντός των συνόρων του 1967» ανταποκρινόμενη σε πρότερο αίτημα του προεδρεύοντος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Το ίδιο είχε πράξει την περασμένη Παρασκευή και ο Βραζιλιάνος απερχόμενος Πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, ανταποκρινόμενος σε αποστολή του απέστειλε ο Παλαιστίνιος ηγέτης στις 24 Νοέμβρη.

Εκείνη η εξέλιξη είχε προκαλέσει μάλιστα την αντίδραση Αμερικανών Ρεπουμπλικανών και «Δημοκρατικών» γερουσιαστών που επέκριναν την κίνηση του Βραζιλιάνου Προέδρου σαν «παραπλανημένη» και ...«λυπηρή», ισχυριζόμενοι ότι θα συμβάλει τάχα «στην υπονόμευση της ειρήνης και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή». Την πρόθεσή της να αναγνωρίσει επίσης την Παλαιστίνη εξέφρασε και η Ουρουγουάη.

Τέλος, χτες, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβινγκτορ Λίμπερμαν, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σλοβενία απέρριψε τις προτάσεις για επέκταση του μορατόριουμ στην κατασκευή νέων εβραϊκών οικισμών ακόμη 10 μήνες, θεωρώντας πως δε θα υπάρχει «κανένα όφελος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ