Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Σε καθοριστικό σημείο

Στο πλέον καθοριστικό σημείο για το στόχο τους που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης των ομίλων τους στην Ευρωλίγκα φθάνουν σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός οι οποίοι στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής θα κοντραριστούν με Ολύμπια Λουμπλιάνας (20.00 NOVA) εντός και Μάλαγα (21.45 ΝΕΤ) εκτός αντίστοιχα.

Στο ΟΑΚΑ διεξάγεται το ντέρμπι κορυφής του Δ' ομίλου αφού Παναθηναϊκός και Ολύμπια Λουμπλιάνας είναι ισόβαθμοι και το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει κατά πολύ τον κάτοχο του ρετιρέ της βαθμολογίας στο τέλος της Α' φάσης. Κόντρα στην ομάδα που τους είχε νικήσει στον Α' γύρο οι «πράσινοι» έχουν έναν ακόμα επιπλέον λόγο να επιδιώκουν τη νίκη. Ωστόσο, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα η σλοβένικη ομάδα κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι. Οπως τόνισε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Μετά την κλήρωση όλοι υποστήριζαν ότι η Ολίμπια ήταν η ομάδα που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες για να μη συνεχίσει στη φάση των "16". Τώρα όμως, έχουν τον ίδιο αριθμό νικών με εμάς και είναι σίγουρο ότι θα προκριθούν στον επόμενη γύρο». Ο Σέρβος τεχνικός μιλώντας για την αποστολή των παικτών του επισήμανε πως πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διορθώσουν τα πολλά λάθη που κάνουν στα τελευταία παιχνίδια.

Καθοριστικό για το στόχο της πρώτης θέσης είναι το επόμενο πενθήμερο για τον Ολυμπιακό αφού οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα σε Μάλαγα σήμερα και Σαρλερουά την Δευτέρα (αφού η βελγική ομάδα δεν μπορεί να παίξει μεσοβδόμαδα στο γήπεδό της λόγω τεχνικών προβλημάτων) αναζητούν τη μία νίκη που θα τους φέρει αγκαλιά με την πρωτιά. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς που αποφάσισε η ομάδα να μεταβεί κατευθείαν στο Βέλγιο μετά τη Μάλαγα, προκειμένου να αποφύγει την ταλαιπωρία, δήλωσε ότι περιμένει στα δυο παιχνίδια τους παίκτες του να παίξουν όπως ακριβώς θέλει αυτός. Δηλαδή, με σταθερή απόδοση χωρίς διακυμάνσεις και πολλά λάθη. Ο Σέρβος τεχνικός των Πειραιωτών δε θα έχει στη διάθεσή του τον Ματ Νίλσεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ