Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζικά στην απεργία

Αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 του Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος, απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Στην ανακοίνωσή της καλεί: «Ολα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων και Ενώσεων να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής συμμετοχής και συμπαράταξης με την εργατική τάξη, για:

  • Να μην καταργηθούν οι κλαδικές συμβάσεις.
  • Την υπεράσπιση του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας (την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης, την κατάργηση των Δημοτικών τελών, μείωση κατά 30% στα τιμολόγια ων ΔΕΚΟ).
  • Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή που σήμερα υπονομεύεται με την εξάπλωση της φτώχειας η οποία αγγίζει την εξαθλίωση, διεκδικώντας επίδομα ανεργίας για τους ΕΒΕ που κλείνουν τα μαγαζιά τους, δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών και των οικογενειών τους, συμμετοχή του κράτους στα 2/3 των εξόδων του Ταμείου, πάγωμα των δανείων και άλλα».

Σημειώνει επίσης: «Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, που συμβάλλουν στο χτύπημα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Το ίδιο έκαναν με την απελευθέρωση του ωραρίου, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος και πολλά άλλα. Να αποδυναμώσουμε αυτές τις ηγεσίες! Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς»!

Τέλος, καλεί στη μαζική συσπείρωση νέων δυνάμεων στη ΠΑΣΕΒΕ και ενίσχυση της συμμαχίας με ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ