Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η αγωνιστική «φλόγα» απλώνεται στον κάμπο!

Εντονες προετοιμασίες του ταξικού κινήματος για την επιτυχία της εργατικής - λαϊκής κινητοποίησης στις 15 του Δεκέμβρη

Στη Θεσσαλία, με ορμή και αποφασιστικότητα, έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία της μεγάλης εργατικής - λαϊκής κινητοποίησης της 15ης Δεκέμβρη, οι δυνάμεις του ταξικού κινήματος των εργαζομένων, μαζί με τις αγωνιστικές συσπειρώσεις των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, της σπουδάζουσας νεολαίας, των γυναικών της λαϊκής οικογένειας, των συνταξιούχων.

Με καθημερινές επισκέψεις στους τόπους δουλειάς, περιοδείες στις πόλεις, στις επαρχίες και στα χωριά, συνεντεύξεις Τύπου, μοίρασμα υλικού και άλλες ενημερωτικές μορφές, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ έχουν επιδοθεί σ' έναν «αγώνα δρόμου», προκειμένου να φτάσει το αγωνιστικό προσκλητήριο σε κάθε γωνιά της θεσσαλικής γης, σε κάθε άνθρωπο του μόχθου.

Οι αγωνιστικές δυνάμεις που δρουν στη Θεσσαλία είναι αποφασισμένες και κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν το «δικό τους λιθαράκι» στην πανελλαδική επιτυχία της κοινής αγωνιστικής κινητοποίησης εργατών - αγροτών - ΕΒΕ - σπουδαστών - γυναικών, που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη, ώστε αυτή ν' αποτελέσει ένα μεγάλο σταθμό στην αγωνιστική πορεία του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται και των χειρότερων που έρχονται, καθώς και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και εφαρμογής μιας άλλης, φιλολαϊκής.

Οι διαθέσεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων όπως εκδηλώνονται στις συναντήσεις και τις επαφές με τους εκπροσώπους του αγωνιστικού λαϊκού κινήματος, δημιουργούν την πεποίθηση ότι στις 15 Δεκέμβρη οι πλατείες των πρωτευουσών και άλλων μικρότερων πόλεων της Θεσσαλίας θα «βουλιάξουν» από κόσμο, για να σταλεί ένα ισχυρότατο μήνυμα εργατικής - λαϊκής αντίστασης στην πολιτική κυβέρνησης - τρόικας και αντεπίθεσης για την ανατροπή της.

«Επί ποδός» εργάτες - άνεργοι

Στη Λάρισα, δεκάδες σωματεία της δύναμης του ταξικού Εργατικού Κέντρου πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και στο συλλαλητήριο, που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ κλιμάκια του ΠΑΜΕ και της ταξικής διοίκησης του ΕΚΛ έχουν περιοδεύσει μέχρι τώρα σε πάνω από 150 χώρους δουλειάς.

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των ανέργων του νομού, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς, καθώς εργοστάσια κλείνουν, ενώ οι απολύσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό μειώθηκε έως και 50%. Εκλεισαν επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης, όπως ΠΕΛΑΣΓΙΣ - ΠΑΣΧΟΥΔΗΣ - ΡΑΠΤΕΞ - ΓΚΡΟΥΠ ΦΑΣΙΟΝ - ΤΕΓΟΣ, το εργοστάσιο ζάχαρης, οινοπνεύματος, οι βιομηχανίες ΚΑΡΑΛΗΣ - ΤΕΜΚΑ - ΕΛΒΙΟΦΥΛ - ΚΙΣΣΑΒΟΣ - ΠΡΙΜΑ κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανεργία στους οικοδόμους φτάνει στο 80%, συμπαρασύροντας όλους τους κλάδους και τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τις κατασκευές.

Μαζική, επίσης, θα είναι η αγωνιστική παρουσία και των ανέργων της Μαγνησίας στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Πανεπιστημίου, στο Βόλο, καθώς στο νομό, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2010, έχασαν τη δουλειά τους 3.300 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Πολλοί απολύθηκαν ή έχουν βγει σε διαθεσιμότητα στις επιχειρήσεις «ΚΑΝΑΚΗΣ», «ΚΟΝΤΙ», «ΒΙΟΣΩΛ», «ΜΕΤΚΑ», «ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ», «ΑΛΝΤΙ», «ΑΓΕΤ», ενώ διαλύθηκε η «ΕΒΙΕΣΚ» και έχουν κλείσει άλλες μικροεπιχειρήσεις.

Με τρακτέρ οι αγρότες

Σε όλα τα συλλαλητήρια, σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις, δυναμική και μαζική θα είναι η παρουσία των αγροτών που ετοιμάζονται να «μπουν» στις πόλεις με τρακτέρ. Οι Γραμματείες της ΠΑΣΥ της Λάρισας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Μαγνησίας, μαζί με τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών έχουν «οργώσει» τα χωριά, καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια για να στείλουν το μήνυμα ότι η αγωνιζόμενη αγροτιά έχει συνειδητοποιήσει ότι η σωτηρία της από την ΚΑΠ και την τρόικα, καθώς και η προοπτική εξασφάλισης ενός καλύτερου μέλλοντος βρίσκεται στη συμμαχία και στον κοινό αγώνα με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Χτες, η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΥ έδωσε συνέντευξη Τύπου, ενώ όλες τις μέρες μέχρι το συλλαλητήριο θα πραγματοποιούνται περιοδείες κοινών κλιμακίων ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ στις λαϊκές συνοικίες στις πόλεις και στα χωριά του νομού.

Στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε, χτες, σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων, στα γραφεία της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ.

Στα Τρίκαλα, έγινε προχτές, συνεδρίαση της Γραμματείας της ΠΑΣΥ στην οποία καταρτίστηκε πρόγραμμα καθημερινών περιοδειών στις επαρχίες και τα χωριά του νομού.

Σε συναγερμό βρίσκονται και οι αγωνιστικές δυνάμεις στο χώρο των ΕΒΕ, όπως και στο χώρο των φοιτητών - σπουδαστών και μαθητών στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς για τη διασφάλιση της μαζικής και δυναμικής παρουσίας τους στις κοινές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ