Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
Αποφασιστική λαϊκή απάντηση, χωρίς καθυστέρηση

Κλιμακώνεται η δραστηριότητα των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών για την πανεργατική πανελλαδική απεργία

Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη, στην απεργία στις 8/7

MotionTeam

Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη, στην απεργία στις 8/7
Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι σπουδαστές συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πρέπει να διαψεύσουν την κυβέρνηση, τους πολιτικούς «συνεργούς» της και τους μεγαλοεργοδότες που επιχαίρουν ότι ο ελληνικός λαός δέχεται υπομονετικά και καρτερικά τη σφαγή όλων των δικαιωμάτων του. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια. Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να έρθει δυναμική κι ασυμβίβαστη με οργάνωση «από τα κάτω». Τις μέρες και τις ώρες που απομένουν κάθε συνδικαλιστής, κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος, κάθε άνεργος να συμβάλλει ώστε κάθε χώρος δουλειάς και κάθε γειτονιά να γίνουν αγωνιστικοί «πυρήνες» προετοιμασίας της απεργίας. Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να μπουν μπροστά και με συσκέψεις, εξορμήσεις, γενικές συνελεύσεις να συμβάλλουν, ώστε η λαϊκή οργή και αγανάκτηση να μετατραπεί σε οργανωμένη δύναμη πάλης και ανατροπής. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) καλεί όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία, να αντιδράσουν οργανωμένα, να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη. Σε συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 15 του Δεκέμβρη καλεί η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ).

Πλούσια δραστηριότητα για την απεργία

Τα ταξικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες κλιμακώνουν τη δράση τους μπροστά στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις και καθημερινή συζήτηση στους τόπους δουλειάς. Συγκεκριμένα:

  • Διαδήλωση «μετά μουσικής», για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, για 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, για την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, διοργανώνει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σήμερα στις 8.30 το βράδυ στον πεζόδρομο Αριστοτέλους με Τσιμισκή. Στη μουσική διαδήλωση συμμετέχουν με τη μουσική, τα τραγούδια και τις ερμηνείες τους, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Σωτήρης Μπαλλάς, η Μέλπω Αλεξανδροπούλου, ο Γιώργος Λίζος και το συγκρότημα του ΠΑΜΕ.
  • Σήμερα, Παρασκευή, πλατιά σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ξανθίππειον», στις 7 μ.μ.
  • Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας συνεχίζει την καθημερινή της δραστηριότητα, ενημερώνοντας τους οικοδόμους στα γιαπιά και τα εργοτάξια, σε όλη την Ελλάδα.
  • Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καλεί σε σύσκεψη για πανελλαδικό συντονισμό όλα τα σωματεία - μέλη της. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).
  • Τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ανωνύμων Εταιρειών, πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση.
  • Σύσκεψη διοργανώνει η παράταξη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση την Τρίτη 14 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, για τα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προετοιμασία και περιφρούρηση της απεργιακής μάχης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας που θα γίνει στις 15 Δεκέμβρη. Στο μεταξύ, καθημερινά γίνονται εξορμήσεις μέσα κι έξω από τα καράβια σε όλα τα στέκια των ναυτεργατών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ