Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
«Ραντεβού» στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια

Από την πρόσφατη κινητοποίηση συμπαράστασης
Από την πρόσφατη κινητοποίηση συμπαράστασης
Τα όσα είδαν, τα όσα άκουσαν και πολύ περισσότερο τα όσα ένιωσαν θα καταθέσει σήμερα - σε συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια - η ομάδα των συνδικαλιστών (ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΤΟΕ, Οικοδόμοι και ΕΕΔΥΕ), που επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη Τρίτη. Μαζί τους θα είναι εκπρόσωποι φορέων από την προηγούμενη ελληνική αντιπροσωπεία - πήγε στην Πόλη στις 15 Δεκέμβρη - οι οποίοι με τις μαρτυρίες τους θα συμπληρώσουν την ανταλλαγή των τραγικών εμπειριών.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 6 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο (Προπύλαια) θα γίνει εκδήλωση «μνήμης και τιμής» για τα δεκάδες θύματα της δολοφονικής επίθεσης του τουρκικού καθεστώτος στις φυλακές της χώρας. Η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», με ανακοίνωσή της, καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει με την παρουσία του τις απάνθρωπες μεθόδους του τουρκικού κράτους και την προκλητική σιωπή της Ευρώπης. «Η παρουσία όλων σας σήμερα είναι απαραίτητη», τονίζει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.

Κι ενώ οι ελληνικές αντιπροσωπείες μεταφέρουν με τις μαρτυρίες τους στη χώρα μας τα όσα τραγικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, δεκάδες συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς, με ανακοινώσεις τους, συνεχίζουν να δηλώνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους προς τους αγωνιστές της γειτονικής χώρας.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μαζί με την Οργάνωση Αλληλεγγύης στους Βάσκους Πολιτικούς (Χώρα των Βάσκων), την Οργάνωση για την Απελευθέρωση των Πολιτικών Κρατουμένων (Γερμανία) και την Ενωση για την Υποστήριξη των Κρατουμένων και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Παλαιστίνη) υπογράφουν από κοινού μια «διεθνή δήλωση αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς κρατουμένους». «Η βάρβαρη σφαγή που οργανώθηκε κάτω από τις σημαίες του εκσυγχρονισμού και της δημοκρατίας είναι καθαρό σημάδι για το τι αξίζει η ανθρώπινη ζωή και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα σε μια μελλοντική Τουρκία που θα πορεύεται προς την Ευρώπη», σημειώνει ενδεικτικά.

Εξάλλου με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρών καταδικάζει την εγκληματική επίθεση του τουρκικού κράτους στις φυλακές, καθώς και το ρόλο της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η ΕΙΝΑΠ αναφέρεται ιδιαίτερα στις συνέπειες των «λευκών κελιών», αφού - όπως σημειώνει - «ο εγκλεισμός ενός ατόμου σε αυτά το εξοντώνει και αποδιοργανώνει την προσωπικότητά του, με αποτέλεσμα να επιζητεί τρόπους αυτοκτονίας για να λυτρωθεί». Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει στην ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς για να σταματήσει άμεσα η δολοφονία πολιτικών κρατουμένων. Οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου εκφράζουν την αγανάκτησή τους και για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, αλλά και για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Τέλος οι αντιστασιακοί της Ελευσίνας στέλνουν τους αγωνιστικούς και συντροφικούς χαιρετισμούς τους στους απεργούς πείνας της Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ