Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
Αγωνιστικός συναγερμός στον Πειραιά

Στιγμιότυπο από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ναυτεργατών
Στιγμιότυπο από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ναυτεργατών
Αγωνιστικός συναγερμός ηχεί και στο πρώτο λιμάνι της χώρας, με τις ταξικές δυνάμεις να δίνουν τη μάχη, σε κάθε χώρο δουλειάς, για την επιτυχία της αυριανής πανεργατικής απεργίας. Η απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά θα γίνει στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών της απεργίας, αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για την περιφρούρηση, σήμερα στις 11 το πρωί η παράταξη «Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΝΣΚ) διοργανώνει σύσκεψη στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ.

Μετά τη σύσκεψη, οι συγκεντρωμένοι θα κάνουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον «Οίκο Ναύτου», ενάντια στη διάλυση του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτεργατών που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ ΝΑΤ σε κοινό δελτίο Τύπου καταγγέλλουν το νομοσχέδιο που καταργεί τις ΣΣΕ, το προσχέδιο για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» το οποίο στο άρθρο 26 προδιαγράφει τη διάλυση του «Οίκου Ναύτου» και τονίζουν:

«Και με αυτή την εξέλιξη διαψεύδονται τα παπαγαλάκια του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, των δυνάμεων που καλλιεργούν συγχύσεις και αποπροσανατολισμό στους ναυτεργάτες με τη θέση "τα μέτρα δεν μας πιάνουν". Με αυτή την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑ.Ο.Σ. και οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφανίζονται οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι με συγκροτημένα δικαιώματα, διευρύνεται η "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία, οξύνεται η ανεργία, διαλύεται η Κοινωνική Ασφάλεια και Πρόνοια. Ολοι στο δρόμο του αγώνα».

«Ολοι στους δρόμους! Ξεσηκωθείτε» είναι το κάλεσμα που απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Πειραιά, καλώντας γονείς και μαθητές να δώσουν μαζικά το «παρών» τους στην απεργιακή κινητοποίηση και στην περιφρούρησή της. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνουν οι γυναικείοι σύλλογοι του Πειραιά μέλη της ΟΓΕ, οι παρατάξεις «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ» και «Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ