Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
Εντατικοί ρυθμοί σε όλη την Ελλάδα

Χαρακτηριστική η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων σε Ρόδο και Νάουσα

Σε όλη την Ελλάδα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν την αυριανή απεργιακή μάχη με εντατικούς ρυθμούς. Στη Ρόδο η αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε αρκετές περιοδείες στον ΟΑΕΔ και κουβέντιασε με τους αγανακτισμένους ξενοδοχοϋπαλλήλους που καταθέτουν με τεράστια καθυστέρηση τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας. Μάλιστα, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, πολλοί αναμένεται να πάρουν επίδομα ανεργίας για πρώτη φορά το Μάρτη, τη στιγμή μάλιστα που στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι απλήρωτοι! Για το ζήτημα αυτό οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στη διευθύντρια του ΟΑΕΔ, όπου και ενημερώθηκαν πιο συγκεκριμένα για την κατάσταση.

Την περασμένη Παρασκευή, πολυμελής αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το ΙΚΑ και το νοσοκομείο όπου έγινε κουβέντα με τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους. Παράλληλα έγιναν παρεμβάσεις στις διοικήσεις για τη δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων και ανασφάλιστων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Την περασμένη Πέμπτη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ περιόδευσε στο εργοστάσιο της «CAIR» όπου συνομίλησε με τους επί 4 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους. Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργάτες της «CAIR», που το σωματείο τους έχει αποφασίσει να πάρει μέρος στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη, να ξεπεράσουν φόβους και αναστολές και να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Καθημερινές είναι οι εξορμήσεις με απεργιακό υλικό για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους σε περιοχές της πόλης της Ρόδου με τη συμμετοχή μάλιστα αντιπροσωπείας μικρών ΕΒΕ της περιοχής που αυτό το διάστημα κάνουν προσπάθεια να στηθεί η Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ στην περιοχή μας (ΠΑΣΕΒΕ). Πολλές ακόμα συσκέψεις είναι προγραμματισμένες να γίνουν σε γειτονιές και χωριά, αλλά και με εργαζόμενους από συγκεκριμένους χώρους.

Τέλος, σε σύσκεψη που έγινε με τους εργαζόμενους στον Αρχάγγελο αποφασίστηκε να γίνει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Αρχαγγέλλου στις 10 το πρωί.

Στη Νάουσα

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Καρατάσου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής, το ταξικό Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Παράλληλα καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να κλείσουν τα καταστήματά τους, τους αγρότες να μην πάνε στα χωράφια και όλοι μαζί να μπουν στη μάχη για να μην πτωχεύσει ο λαός. Να απαιτήσουν δουλειά με δικαιώματα, δημόσια - δωρεάν Υγεία και μόρφωση για όλους.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, την ημέρα της απεργίας ξεκινά την κινητοποίηση με προσυγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στο ΕΚΝ. Από εκεί ο εργαζόμενος λαός με πορεία θα κατευθυνθεί στο νοσοκομείο όπου θα διαδηλώσει την αντίθεσή του στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς το χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης, η οποία θα κορυφωθεί με πορεία διαμαρτυρίας προς στο ΙΚΑ προκειμένου να εκφράσει την καταδίκη του στην πολιτική υποβάθμισης του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ