Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΚΑΤ

Να καταργηθούν οι πληρωμές για την υγεία, κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας, να μη μείνει χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο ίδιος ή η οικογένειά του, ενιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, απαίτησαν χτες το πρωί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου ΚΑΤ η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ και πλήθος σωματεία και μαζικοί φορείς.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Αμαρουσίου, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, το Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Αμαρουσίου, το Σωματείο Συνταξιούχων Αμαρουσίου και οι Σύλλογοι Προοδευτικών Γυναικών Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Πεύκης και Μελισσίων (ΟΓΕ).

«Οι υγειονομικοί μαζί με το λαό παλεύουν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους» έγραφε το πανό που ξεδίπλωσαν στην είσοδο του νοσοκομείου, ενώ απ' την ντουντούκα καλούσαν τους εργαζόμενους και ασθενείς: «Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και συ». Στην είσοδο του νοσοκομείου είχαν παραταχθεί και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Η ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων που ανακοινώθηκε απ' την κυβέρνηση ανοίγει νέο μέτωπο στην Υγεία. Επεκτείνει τη λειτουργία των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων και σε άλλους τομείς, όπως στις διαγνωστικές εξετάσεις, τις επεμβατικές πράξεις κλπ. Γενικεύει την πληρωμή των 3 ευρώ, την αυξημένη συμμετοχή στις ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις και μάλιστα με νέα αυξημένα τιμολόγια σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Αυξάνεται ο αριθμός των φαρμάκων και των εξετάσεων που βγαίνουν εκτός λίστας», κατήγγειλαν. «Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής. Δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι στη βαρβαρότητα που ξετυλίγεται μπροστά μας», τόνισαν, καλώντας τους εργαζόμενους και ασθενείς: «Να μη δεχτούμε να γίνουμε συνένοχοι της πολιτικής που επιβάλλει χαράτσια και εμπορεύεται την υγεία». Κάλεσαν ακόμα τους ασθενείς και εργαζόμενους στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του ΚΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ