Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Προαναγγέλλουν μεγαλύτερη αιματοχυσία

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

«Περισσότερη βία» αναμένει το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, το 2011, με τη χρονιά να θεωρείται ότι θα είναι χειρότερη και από το 2010, που ήδη κρίνεται ως η αιματηρότερη χρονιά του πολέμου, με 692 νεκρούς μόνο για τις κατοχικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις, οι συγκρούσεις με τους «Ταλιμπάν» αναμένεται να κλιμακωθούν ακόμα περισσότερο την επόμενη χρονιά, καθώς και τα ξένα στρατεύματα θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους προκειμένου να «περιορίσουν» στο ελάχιστο τις δυνάμεις των «ανταρτών», περιμένοντας και οξύτερη αντίδραση.

Παράλληλα, οι επιθέσεις που αποδίδονται σε Ταλιμπάν οξύνονται όλο και περισσότερο, με τουλάχιστον 15 αμάχους νεκρούς, από αυτοσχέδια βόμβα στην Κανταχάρ και ακόμα έξι κατοχικούς στρατιώτες, σε άλλη επίθεση κατά το Σαββατοκύριακο, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες πληροφορίες από τους εκπροσώπους της κατοχής.

Την Πέμπτη πρόκειται να ανακοινωθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα η αναθεώρηση της αμερικανικής πολεμικής στρατηγικής στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, χωρίς ωστόσο να αναμένονται αλλαγές, ιδιαίτερα στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης.

Στο Πακιστάν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυξάνονται οι επιθέσεις «ανταρτών» εναντίον δασκάλων στην περιοχή του Μπαλουχιστάν, σημειώνοντας ότι αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν άμεση μετάθεση, με τα στοιχεία να αξιοποιούνται στην κατεύθυνση του ανοίγματος του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Χτες σε επίθεση εναντίον σχολικού λεωφορείου, ακόμα ένας 13χρονος μαθητής και ο οδηγός έχασαν τη ζωή τους, στην περιοχή Κοχούτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ