Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα απαντώντας στην τρομοκρατία

Παράνομη κήρυξε το δικαστήριο την απεργία των εργαζομένων, οι οποίοι απάντησαν με κήρυξη νέων επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών

Παράνομη κήρυξε το δικαστήριο την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας, μετά από αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του δήμου, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον κρατικό αυταρχικό κατήφορο σε βάρος των εργαζομένων. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δίχως όρους και προϋποθέσεις, όπως και την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, καθώς δεν έχουν πληρωθεί εδώ και δύο μήνες τις δεδουλευμένες Κυριακές, αργίες, τα νυχτερινά και τις υπερωρίες. Σημειώνεται πως συνολικά υπάρχουν 800 συμβασιούχοι, ορισμένοι απ' τους οποίους εργάζονται στο δήμο από το 2002 και οι περισσότεροι πάνω από πέντε χρόνια. Οι εργαζόμενοι δεν υπέκυψαν στην τρομοκρατία και το σωματείο τους, η Ενωση Εργαζομένων Δήμου Αθήνας, αποφάσισε αργά το βράδυ της Τετάρτης τη συνέχιση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση Νομού Αττικής, με ανακοίνωσή του, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και σημειώνει: «Το συνδικάτο μας καταγγέλλει και καταδικάζει την κυβέρνηση και τον δήμαρχο Αθήνας που από κοινού επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν των αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Αθήνας.

Στη γραμμή της κυβέρνησης και του δημάρχου Αθήνας είναι και η Δικαιοσύνη, που με την απόφασή της να βγάλει παράνομη την απεργία θέλουν όλοι μαζί να μπλοκάρουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και των συμβασιούχων που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας να ανατρέψουν με τους αγώνες τους κάθε απόφαση, κάθε νόμο που τους στέλνει στον Καιάδα της ανεργίας, στη λαιμητόμο της ανέχειας». Μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων έστειλε και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ