Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ 2011
Φοροληστεία μήνα με το μήνα

Και «αφορολόγητο» - λάστιχο, καθηλωμένο από το 2007

Την εγκύκλιο για την παρακράτηση του φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα του 2011 κοινοποίησε χτες το υπουργείο Οικονομικών. Η ληστεία συντελείται πρώτα και κύρια στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα από τη στιγμή που ο ετήσιος φόρος και η μηνιάτικη παρακράτηση προσδιορίζεται με αφορολόγητο μόλις στα 12.000 ευρώ, ποσό που να σημειωθεί παραμένει καθηλωμένο στα προ 5ετίας επίπεδα, του έτους 2007!

Σε αυτό το πλαίσιο και με τη βοήθεια του τιμάριθμου, τη διόγκωση της ακρίβειας που χτυπά το λαϊκό εισόδημα, παίρνουν πίσω και μάλιστα στο πολλαπλάσιο και τις όποιες αυξήσεις δόθηκαν στα περασμένα χρόνια. Και, βέβαια, η ληστεία λαϊκών εισοδημάτων έχει περάσει στην απόλυτη πρόκληση με τη διόγκωση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων πάνω στη μαζική κατανάλωση. Το απόλυτο ψέμα είναι οι τάχα φοροελαφρύνσεις της νέας φορολογικής κλίμακας για τα ανήμπορα λαϊκά στρώματα. Στην πραγματικότητα και από την άμεση φορολογία επιχειρούν να βγάλουν και από τη μύγα ξίγκι, να μαζέψουν χρήμα για να προσφέρουν στη συνέχεια στις μερίδες της πλουτοκρατίας. Να σημειωθεί επίσης ότι ακόμη και αυτό το αφορολόγητο (12.000 ευρώ) είναι «λάστιχο», καθώς συνδέεται με το ύψος της κατανάλωσης του κάθε νοικοκυριού. Σε περίπτωση που δεν γίνει κατορθωτό το μάζεμα των αποδείξεων, τότε η εκκαθάριση της Εφορίας θα βγάλει και πρόσθετα χαράτσια.

Ο τρόπος παρακράτησης από λογιστήρια και ασφαλιστικά ταμεία διαφοροποιείται στις περιπτώσεις όπου έχουν προβλέψει τσεκούρωμα ή ακόμη και την πλήρη κατάργηση για το 13ο και 14ο μισθό και τη σύνταξη. Ταυτόχρονα βάζουν χέρι μέχρι και στις επικουρικές συντάξεις, προφανώς γιατί θέλουν μήνα με το μήνα να αποδείχνουν τις «ικανότητές» τους στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουν τη μηνιάτικη παρακράτηση (επικουρικά ταμεία, βοηθήματα) με τους ίδιους ληστρικούς αυτοτελείς συντελεστές που εφάρμοζαν και πριν από την καρατόμησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ