Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παράσταση αποπροσανατολισμού και εκτόνωσης

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν και στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα κατά των εργαζομένων επιχειρούν να δείξουν ότι έχουν διαφωνίες με την κυβερνητική πολιτική

Σε βήμα αποπροσανατολισμού, αλλά και απόλυτης στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, επιχείρησαν να μετατρέψουν τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι από αυτούς, οι οποίοι τόνιζαν με κάθε τρόπο ότι ...«φυσικά ψηφίζουν» τον βάρβαρα αντιλαϊκό προϋπολογισμό, επιχείρησαν να φανούν ότι ...διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης, έχοντας σαφή στόχο να θολώσουν τα νερά και να δείξουν ότι μπορεί κάποιος να διατυπώνει αντίθετη άποψη, αρκεί να συναθροίζεται με όσους συμφωνούν απόλυτα και όλοι μαζί να βάζουν πλάτη για να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

Η Β. Παπανδρέου αφού ξεκαθάρισε ότι ψηφίζει τον προϋπολογισμό είπε ότι αυτός δεν είναι αξιόπιστος, δεν μπορεί να εκτελεστεί με ακρίβεια και δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός αποτελεί προέκταση του μνημονίου και είπε ότι η στήριξη που δίνει στον προϋπολογισμό «δεν σημαίνει και σιωπή ή στοίχιση πίσω από μία και μόνη άποψη».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλος είπε ότι με την ψήφο του υπέρ του προϋπολογισμού δίνει στην κυβέρνηση μια τελευταία ευκαιρία και ανέφερε ότι έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Με τη σειρά του ο Ε. Νασιώκας είπε ότι «ο λογαριασμός θα βγει δύσκολα γιατί βρισκόμαστε σε βαθιά ύφεση και δεν υπάρχουν πολιτικές για την αντιμετώπιση της κατάστασης», ενώ ο Δ. Λιντζέρης είπε ότι η οριζόντια μείωση μισθών - την οποία φυσικά ψήφισε - «δεν αποτελεί διαρθρωτική αλλαγή».

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς στην παρέμβασή του ζήτησε συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης από τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Με τη σειρά της η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, αποκάλυψε στην ουσία ότι η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» είναι «πράσινες μπίζνες» αφού, όπως είπε, «πράσινη ανάπτυξη μεταξύ άλλων σημαίνει εισροή επενδύσεων».

Η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση παλεύει για το δικαίωμα στην εργασία και υπερασπίστηκε τις γενναίες επιχορηγήσεις που δίνονται στους εργοδότες μέσω του ΟΑΕΔ (επιδότηση εισφορών). Οι επιχορηγήσεις αυτές, είπε, αφορούν 210.000 θέσεις εργασίας, ενώ επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για το νέο δώρο στους εργοδότες μέσω της μείωσης κατά 25% των εργοδοτικών εισφορών μέχρι το 2013. Ισχυρίστηκε δε ότι η κυβέρνηση έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα και βελτίωσε τις σχετικές «προβλέψεις του μνημονίου».

Εκ μέρους της ΝΔ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Δ. Αβραμόπουλος, επιβεβαίωσε την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει συναίνεση στην ακολουθούμενη πολιτική αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκοψε «κάθε γέφυρα συνεννόησης για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, όπως είχε ευκαιρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ