Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προκαλεί στρώνοντας το ... τραπέζι!

Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά βογκούν από τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επιλέγει τι θα περιλαμβάνει το γιορτινό τραπέζι

Phasma

Σε μια χωρίς προηγούμενο επίδειξη χυδαιότητας και πρόκλησης κινείται η κυβέρνηση, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά συνολικά, λίγες μέρες πριν τις γιορτές λιτότητας και απόγνωσης, που καλούνται να περάσουν. Επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση για τα ανυπέρβλητα αδιέξοδα που δημιουργεί η ολομέτωπη και πρωτοφανής αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, η οποία, προκειμένου να ενισχύσει την πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, «έκοψε» ακόμα και το δώρο των Χριστουγέννων, έχει το θράσος να μιλάει για «μείωση του κόστους του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού κατά ...7%!». Προβάλλει, δηλαδή, ένα πελώριο ψέμα, σε μια στιγμή που από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, πέρα από τις αλλεπάλληλες μειώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του χρόνου, έχει αφαιρεθεί από το μήνα Δεκέμβρη ένας ολόκληρος μισθός, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση των αναγκών των λαϊκών νοικοκυριών, ωστόσο έδινε μια προσωρινή «ανάσα» για τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

Χτες το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κλιμακώνοντας την πρόκληση σε βάρος του λαού, επιχείρησε να ...στρώσει το τραπέζι, για μια εξαμελή οικογένεια. Στον στημένο - φτιαχτό για τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας κατάλογο, που δημοσιοποίησε, περιέλαβε προϊόντα και τιμές που εξυπηρετούν το αποτέλεσμα που ήθελε να προκύψει και να αποδείξει ότι τα ίδια είδη κοστίζουν φέτος 7,1% λιγότερα από πέρσι. Από 148,29 ευρώ 137,76 ευρώ, δηλαδή 10,53 ευρώ λιγότερο!

Η κατάπτυστη προσπάθεια της κυβέρνησης που στρώνει το τραπέζι της εξαμελούς οικογένειας με 4 κιλά γαλοπούλα, άλλα τόσα αρνί, 3 κιλά χοιρινό, ένα κιλό φέτα, 2 μαρούλια, 2 κιλά ντομάτες, 1 κιλό λάδι, 5 μπύρες, 1,5 λίτρο αναψυκτικό κ.ο.κ. συμπληρώνεται με τιμές της αρεσκείας του υπουργείου. Για παράδειγμα, η τιμή της ντομάτας είναι 88 λεπτά το κιλό - τρέχα γύρευε δηλαδή - και της γαλοπούλας 6,30 όταν στη φτηνότερη αγορά, τη Βαρβάκειο, πωλούνταν χτες ως επί το πλείστον στα 7-7,50 ευρώ το κιλό.

Η νέα κυβερνητική επίδειξη πρόκλησης γίνεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας των πακέτων «προσφορών» σειράς βιομηχανιών και σούπερ μάρκετ ως δήθεν ...ανταπόκριση του μεγάλου κεφαλαίου στο κυβερνητικό «κάλεσμα για κοινωνική αλληλεγγύη» και την επομένη των δηλώσεών του με τις οποίες έκανε θρασύτατα λόγο για «σύμπτωση συμφερόντων» μεταξύ εργαζομένων και βιομηχάνων - μεγαλεμπόρων. Μια βδομάδα πριν, η κυβέρνηση συνέθετε «καλάθια αγορών» για να «αποδείξει» ότι χάρη στη ...μεγαλοψυχία των επιχειρηματιών οι εργαζόμενοι μπορούν να «εξοικονομήσουν» από 2 μέχρι 12,50 ευρώ την εβδομάδα και τώρα συνθέτει το τραπέζι των γιορτών με τον ίδιο προκλητικό στόχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ