Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ: Σε κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου προχώρησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Τρικκαίων, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων πολλών μηνών που τους οφείλονται. Οι συμβασιούχοι του δήμου φτάνουν τους 458 και στην πλειοψηφία τους θα χάσουν τη δουλειά τους με την έλευση του νέου έτους, καθώς στις 31 Δεκέμβρη λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ είναι απλήρωτοι από 12 έως 18 μήνες. Καταγγέλλουν ότι τόσο η απερχόμενη δημοτική αρχή (ΝΔ), όσο και η νέα (ΠΑΣΟΚ) τους εμπαίζουν, αδιαφορώντας για το εργασιακό μέλλον τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρ. Λάππας είπε προκλητικά ότι «θα πρέπει να μείνουν οι μισοί εργαζόμενοι στο Δήμο Τρικκαίων»! Τόνισε, δε, πως «υπέρογκο είναι το ποσό που απαιτείται για να καλυφθεί η μισθολογική δαπάνη στο δήμο».

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Με επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας (7 π.μ.-10 π.μ.) συνεχίζουν οι εργαζόμενοι - συμβασιούχοι και μόνιμοι - στο Δήμο Ηλιούπολης τον αγώνα τους, διεκδικώντας την ανάκληση όσων απολύσεων συμβασιούχων έχουν γίνει, να μη γίνουν άλλες απολύσεις, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Οι συμβασιούχοι μαζί με το Σωματείο βρίσκονταν από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και χτες σε κατάληψη του Δημαρχείου, ενώ μαζί με τους μόνιμους πραγματοποιούσαν από την περασμένη Παρασκευή δίωρες στάσεις εργασίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Να μη γίνει η 48ωρη απεργία, που θα ξεκινούσε σήμερα, αποφάσισε στη χτεσινή της συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ). Υπενθυμίζεται ότι η απεργία είχε ήδη κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από την προηγούμενη βδομάδα. Ο λόγος της απεργίας ήταν να μη γίνουν οι μετατάξεις 162 μηχανικών αεροσκαφών και 324 πιλότων της πρώην «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργείου Μεταφορών, αυτοί οι πρώην εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής» θα μεταταγούν τελικά σε άλλες υπηρεσίες που έχουν σχετικό αντικείμενο εργασίας. Επίσης, δεν υποβλήθηκαν τελικά οι παραιτήσεις του προεδρείου της ΟΣΥΠΑ, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα γίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ