Πέμπτη 6 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες παραστάσεις

«Πέρασμα» στο «Τόπος Αλλού»
«Πέρασμα» στο «Τόπος Αλλού»
Ξεκίνησαν στο Θέατρο «Αλκυονίς», οι παραστάσεις του έργου «Ο επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα και σε μετάφραση - ελεύθερη απόδοση Ντένης Θεμελή. Στο κλασικό αριστούργημα του κορυφαίου Ρώσου δραματουργού, που πρωτοπαίχτηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1836, και αποτέλεσε μια άγρια σάτιρα του τσαρικού γραφειοκρατικού απολυταρχισμού. Σε μια επαρχιακή πόλη στα βάθη της Ρωσίας, οι αρχές του τόπου νομίζουν από παρεξήγηση πως ο νεαρός Χλιεστακόφ είναι ο αναμενόμενος κρατικός Επιθεωρητής από την πρωτεύουσα. Οταν τον επισκέπτονται αρχίζουν να επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, αλληλοκατηγορίες και αυτοεξευτελισμούς. Στην καλοκουρδισμένη αυτή φάρσα στηλιτεύεται η διαφθορά του λαού από την Εξουσία και δείχνεται πως, όσο μεγαλώνει η κρατική απολυταρχία, τόσο μικραίνει η συνείδηση του ανθρώπου. Σκηνικά: Βασίλης Τσιντσικώφ. Κοστούμια: Γιώργος Μεσσάλας. Φωτισμοί: Σοκόλ Τομτσίνι. Παίζουν: Γιώργος Μεσσάλας, Ντένη Θεμελή, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Μαρία Διακουμάκου, Στέργιος Αποστολίνας και Σωτήρης Βάγιας.

  • Ο Θεατρικός Οργανισμός «ΑΙ-ΩΡΕΣ» παρουσιάζει από τις 10/1, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Τόπος Αλλού» το έργο «Πέρασμα» της Ρεζά ντε Βετ, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Σκηνικά: Δημήτρης Μπογδάνος. Κοστούμια: DuyguOzturk. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Παίζουν: Χαρά Κονταξάκη, Βίκυ Κυριακίδη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Εφη Κόντα.
  • Στο «ΔΙΠΥΛΟΝ» παρουσιάζεται η παράσταση «Ολα είναι πόλεμος» βασισμένο στο έργο «Τρωίλος και Χρυσηίδα» του Σαίξπηρ. Μία μαύρη σάτιρα με καυστικό χιούμορ που ξεκινάει και κατεδαφίζει τα πάντα στο πέρασμά της, πολιτικούς, στρατηγούς, ήρωες, φιλίες και φυσικά έρωτες. Στην παράσταση βλέπουμε έξι στρατιώτες να βάζουν μπουρλότο με την εφευρετικότητά τους στην έννοια του πολέμου. Σκηνοθεσία - Εικαστική διαμόρφωση: Ράια Μουζενίδου. Μουσική: Μάριος Στρόφαλης. Παίζουν: Πάνης Καλοφωλιάς, Θόδωρος Κανδηλιώτης, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Σαράντος Κωτσιόπουλος, Θανάσης Μπουρλιάσκος, Παναγιώτης Σούλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ