Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πόστα άμεσα σε ανθρώπους του κεφαλαίου

Οι κατάλληλοι άνθρωποι στην «κατάλληλη θέση». Πρόκειται για στελέχη της «αγοράς», όπως λέγεται, δηλαδή του κεφαλαίου, που αναλαμβάνουν θέσεις πολιτικής εξουσίας στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο λόγος για τον Γουίλιαμ Ντέιλι, πρόεδρο της «JP Morgan Chase», της εταιρείας που ίδρυσε το 1994 τα Credit Default Swaps, τα «ασφάλιστρα κινδύνου», απ' όπου ουσιαστικά ξεκίνησε και η «φάμπρικα» με τα ενυπόθηκα δάνεια και άλλα «τοξικά» πριν τρία χρόνια. Η επιβράβευσή του ήρθε. Διορίστηκε από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου μετά την αποχώρηση του Εμάνουελ Ραμ.

Εξάλλου, ο Ντέιλι πριν γίνει πρόεδρος του «επενδυτικού γίγαντα» ήταν και σύμβουλος του πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον. Οπως σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον ήταν και ο Τζιν Σπέρλινγκ που τοποθετήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου. Δηλαδή, οι άνθρωποι του κεφαλαίου ενίοτε μπαίνουν και απευθείας σε πολιτικές θέσεις, όταν το απαιτούν οι συνθήκες όπως σήμερα σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ