Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Νέα αυθαιρεσία της ΑΤΕ

Να πληρώσουν με μεγάλο τόκο το δάνειο που είχαν πάρει άτοκο το 2009, υποχρεώνει τους κτηνοτρόφους η κυβέρνηση

Χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κτηνοτρόφων βάζει η κυβέρνηση, με τη ρύθμιση της ΑΤΕ για την αναγκαστική αποπληρωμή του δανείου που πήραν με τις κινητοποιήσεις τους το 2009. Τις προηγούμενες μέρες που πήγαν στην ΑΤΕ για να εισπράξουν τις επιδοτήσεις τους, διαπίστωσαν ότι είχαν δεσμευτεί από τους λογαριασμούς τους χρήματα που αναλογούσαν σε έντοκες δόσεις του συγκεκριμένου δανείου.

Να σημειώσουμε ότι με τη ρύθμιση της ΑΤΕ, οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται να αποπληρώσουν το δάνειο, το οποίο τότε δόθηκε ως άτοκο, με το τρέχον τραπεζικό επιτόκιο.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΥ χαρακτηρίζει τοκογλυφική τη ρύθμιση της ΑΤΕ, καταγγέλλει τη δέσμευση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κτηνοτρόφων και επισημαίνει: «Οι κτηνοτρόφοι και ειδικά οι αιγοπροβατοτρόφοι, που είναι αριθμητικά η μεγάλη πλειοψηφία, "πνέουν τα λοίσθια" εξαιτίας των πολύ σκληρών αντιαγροτικών αντικτηνοτροφικών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος τους από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ διά μέσου της ΚΑΠ».

Το κρέας στο αρνάκι και κατσικάκι έχει κατρακυλήσει στα εξευτελιστικά επίπεδα των 4 και 5 ευρώ το κιλό, εξαιτίας των αθρόων εισαγωγών που κανείς δεν εγγυάται τίποτα σε σχέση με την ασφάλειά τους και τη θρεπτική τους αξία.

Με το κόστος παραγωγής στις ζωοτροφές να εκτινάσσεται στα ύψη, τα κτηνιατρικά μέσα και εφόδια το ίδιο, όπως επίσης τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα και από την άλλη με το γάλα να είναι καθηλωμένο πάνω από 15 χρόνια στα ίδια εξευτελιστικά επίπεδα, οδηγούν τους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους στη χρεοκοπία και στο ξεκλήρισμα.

Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να στηρίξει τους κτηνοτρόφους, τη δύσκολη και κρίσιμη αυτή στιγμή, ικανοποιώντας π.χ. το αίτημά τους για ενίσχυση ανά αιγοπρόβατο με 50 ευρώ το κεφάλι, έρχεται τώρα και παίρνει πίσω το άτοκο δάνειο που έδωσε τότε η προηγούμενη κυβέρνηση και από πάνω ζητάει και τοκογλυφικά επιτόκια».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Ως ΠΑΣΥ καταγγέλλουμε αυτή την αντικτηνοτροφική πολιτική της κυβέρνησης και καλούμε τους κτηνοτρόφους σε αγώνα μαζί με την ΠΑΣΥ για να επιβάλουμε στην πράξη, με τη δύναμη του ενωμένου και συντονισμένου αγώνα μας, τη δικαίωση των αιτημάτων.

Καλούμε τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ και των Ομοσπονδιών που ορίστηκαν την εβδομάδα 24 έως 29 Γενάρη. Κανένας τόκος στο άτοκο δάνειο των κτηνοτρόφων.

Ενωμένοι στον κοινό αγώνα και κοινό μέτωπο με το ΠΑΜΕ την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, για να αποκρούσουμε τα χειρότερα, να πετύχουμε την ικανοποίηση άμεσων αιτημάτων και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ