Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΦΟΙΝΙΞ.-- Τέσσερις ρεπουμπλικανοί βουλευτές στην τοπική βουλή και αξιωματούχοι παραιτήθηκαν φοβούμενοι για τη ζωή τους, καθώς δέχονται απειλές και λεκτικές επιθέσεις από μέλη του «Κινήματος του Τσαγιού». Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν μετά το μακελειό του Σαββάτου, που κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους ενώ 13 τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και η βουλευτής των Δημοκρατικών Γκαμπριέλ Γκίφορντς, στο Τουσόν της πολιτείας Αριζόνα.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταξύ αυτών ένα μικρό παιδί, στην πόλη Πούντα Αρένας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στην αύξηση της τιμής του γκαζιού κατά 17%. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του νότου της Χιλής ξεκίνησαν τη Δευτέρα και εκτός των διαδηλώσεων οδοφράγματα έχουν στηθεί σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια συμπλοκής που ξέσπασε μεταξύ κρατουμένων σε σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης Γκόμες Παλάσιο στο βόρειο Μεξικό.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, και εννέα τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 4 παιδιών, από κεραυνούς που χτύπησαν κατασκηνώσεις στα προάστια του Μπουένος Αϊρες, σύμφωνα με Αργεντινούς αξιωματούχους.

ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Τρεις κυανόκρανοι τραυματίστηκαν ελαφρά προχτές βράδυ όταν έπεσαν σε «ενέδρα» δυνάμεων πιστών στον Λοράν Γκμπάγκμπο, σε συνοικία του Αμπιτζάν όπου τις τελευταίες δύο νύχτες σημειώνονταν ταραχές.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης άφησε χτες ελεύθερο το διαβόητο Τούρκο γιατρό Γιουσούφ Σονμέζ, που κατηγορείται για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίου ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ιλίρ Μέτα, φαίνεται να είναι μπλεγμένος σε οικονομικό σκάνδαλο σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στην εκπομπή «Fiks Fare» του καναλιού «Top Channel». Σύμφωνα με αυτό - που ελήφθη το Μάρτη του 2010 - ο Μέτα φαίνεται να απαιτεί από τον πρώην υπουργό Ενέργειας Νρίταν Πρίφτι να παραχωρήσει απευθείας τα δικαιώματα υδροηλεκτρικού σταθμού σε συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς ο ιδιοκτήτης προσέφερε ως προμήθεια το 7%, που αναλογεί σε 700.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ