Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα Λουτρά Πλατυστόμου

Τον επιχειρηματία Στραγάλη που εκμεταλλεύεται τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις των Λουτρών Πλατυστόμου και εδώ και 12 μήνες έχει απλήρωτους 24 εργαζόμενους, καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας, που συγκροτείται από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, εκπροσώπους της ΟΓΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

«Αφού τους ξεζούμισε - αναφέρει η ανακοίνωση - βάζοντάς τους να δουλεύουν 10 ώρες και να πληρώνονται για 4 με απαράδεκτα χαμηλές αποδοχές, αδιαφορεί για το δίκαιο αίτημά τους να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επίσχεση εργασίας προσλαμβάνοντας νέους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα και όσους τον ανέχονται ή τον στηρίζουν. Καταγγέλλουμε το θεσμικό πλαίσιο που έχουν φτιάξει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που επιτρέπει στην ασύδοτη εργοδοσία την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αφού τους χάρισαν, στο όνομα της ψεύτικης ανάπτυξης και των ιδιωτικοποιήσεων, τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, τους δίνουν το δικαίωμα να δρουν σε βάρος των εργαζομένων».

Η Λαϊκή Επιτροπή ζητά να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα ζητήσουν από το Δήμο Μακρακώμης, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη Βουλή να ελέγξουν πώς παραχωρήθηκε στον επιχειρηματία το συγκρότημα του Πλατυστόμου, που πρέπει να μείνει λαϊκή περιουσία και καλεί το λαό της περιοχής να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους του Στραγάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ