Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Μεθοδεύει «μεσαιωνική» επιχειρησιακή σύμβαση

Στήριγμα των αντεργατικών επιδιώξεων ο εργοδοτικός συνδικαλισμός

Σε μείωση μισθών, εκ περιτροπής εργασία και σε διαθεσιμότητα εργαζομένων προχωράει η διοίκηση της «Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών» που διοικεί το Γηροκομείο Αθηνών με τις πλάτες της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ) και εφαρμόζοντας τους αντεργατικούς νόμους 3846/2010 και 3899/2010 της κυβέρνησης.

Εχοντας και το προηγούμενο της ΝΕΟΓΑΛ, η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών γνωστοποίησε στις 11 Γενάρη στο σύλλογο των εργαζομένων την πρόθεσή της να προχωρήσει στην κατάρτιση ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με υπό διαπραγμάτευση τα εξής θέματα: Καθορισμός νέων βασικών μισθών, εφαρμογή συστήματος εκ περιτροπής απασχόλησης και εφαρμογή προγράμματος θέσεως των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για συνολική κατεδάφιση των όποιων κατακτήσεων των εργαζομένων, για εφ' όλης της ύλης διαπραγμάτευση των όρων εργασίας στο όνομα της οικονομικής κρίσης και με το γνωστό εκβιασμό της «διατήρησης όσων καταστεί δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας». Εν ολίγοις, ούτε το ενδεχόμενο απολύσεων αποκλείεται, παρά τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που θα επιβάλει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση.

Την πλάτη της εργοδοσίας ζεσταίνει η πλειοψηφία του συλλόγου των εργαζομένων, η οποία «έκανε ότι δεν άκουσε» την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για έκτακτη γενική συνέλευση και ενημέρωση των εργαζομένων και δε συγκάλεσε καν το ΔΣ του Συλλόγου. Προχτές είχε οριστεί συνάντηση της εργοδοσίας με το σύλλογο των εργαζομένων για τη διαπραγμάτευση, αλλά όπως ειπώθηκε στους εργαζόμενους δεν πραγματοποιήθηκε, χωρίς να ενημερωθούν για νέα συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ