Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν χτες οι μεταλλεργάτες της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», σε μια πρώτη απάντηση απέναντι στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, που πλήττουν και τους εργαζόμενους του κλάδου. Με συνθήματα, όπως «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή», «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» και «Ολοι στο δρόμο ξεσηκωμός να μην πτωχεύσει ο λαός», οι μεταλλεργάτες απαίτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, η οποία όμως, ήταν ...άφαντη.

Να σημειωθεί πως στον κλάδο οι απολύσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, ενώ η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν 4ήμερη ή και 6ωρη εργασία με σημαντική μείωση αποδοχών. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν, στον κλάδο εφαρμόζεται ακόμη και η ...διήμερη εργασία, όπως στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων «Παζαρόπουλος». Οι μεταλλεργάτες απαιτούν πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους - 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο, χωρίς μείωση αποδοχών. Λένε όχι στις απολύσεις, όχι στη μείωση ημερών και ωρών εργασίας, όχι στα 4ήμερα - 6ωρα, όχι στην κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, όχι στις επιχειρησιακές συμβάσεις. Απαιτούν να παρθούν πίσω οι αυξήσεις σε ΔΕΗ, ΦΠΑ, εισιτήρια και στήριξη όλων των ανέργων με επίδομα ανεργίας για όσο διαρκεί η ανεργία 1.020 ευρώ.

Το Συνδικάτο κατήγγειλε την απουσία της ηγεσίας του υπουργείου, επέδωσε ψήφισμα με τα βασικά του αιτήματα, ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στην απεργία στις 10 Φλεβάρη, με τις σημαίες του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ