Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να φύγουν οι εργολάβοι από το δήμο

Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΠΑΜΕ

Να μην ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία καθαριότητας, να φύγουν οι εργολάβοι από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποκλειστική επιχορήγηση των υπηρεσιών του δήμου από το κράτος, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» και του ΠΑΜΕ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες με αφορμή το πραγματικά οξυμένο και απαράδεκτο πρόβλημα της συσσώρευσης τόνων σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Μόνο ελάχιστα απορριμματοφόρα λειτουργούν καθώς τα περισσότερα από τα συνολικά 70 οχήματα είναι πολύ παλιά και άλλα έχουν μείνει στο μηχανουργείο γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά!!

Ηδη εδώ και δύο μέρες ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το υπουργείο Αμυνας, έβγαλε στρατιωτικά οχήματα στην πόλη, δήθεν για την αποκομιδή σκουπιδιών. Οπως παραδέχτηκε όμως η ίδια η διοίκηση χτες, αυτή η δράση δεν είναι αποτελεσματική. Περιορίζεται σε πολύ μικρό όγκο σκουπιδιών και μόνο σε κεντρικούς δρόμους.

Η απαξίωση του μηχανισμού του δήμου (παλιά και ασυντήρητα απορριμματοφόρα, απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, επικείμενος κίνδυνος απόλυσης εκατοντάδων συμβασιούχων της καθαριότητας το Μάρτη) ήταν πολιτική επιλογή και από την προηγούμενη και από τη σημερινή διοίκηση του δήμου, με σκοπό άνοιγμα του δρόμου στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, τόνισε στη συνέντευξη ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».

«Για να αποδεχθεί ο λαός τη δήθεν "αναγκαιότητα" ιδιωτικοποίησης, συμπλήρωσε, ακολουθείται μια συγκεκριμένη επικοινωνιακή πολιτική "ωρίμανσης" της συνείδησης. Πρέπει να βιώσει το αίσθημα της επείγουσας υπέρτατης ανάγκης που πρέπει να λυθεί "πάση θυσία", ακόμα και σε βάρος των μακροπρόθεσμων δικαιωμάτων του. Αυτή η τακτική εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας με πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου».

Πρόσθεσε ότι μεγάλη αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από σωματεία του ΠΑΜΕ επισκέφθηκε χτες το Γ' Σώμα Στρατού για να διαμαρτυρηθεί για την εμπλοκή του στρατού στην υπόθεση. «Κατανοούμε τη βοήθεια του στρατού σε περιπτώσεις θεομηνιών ή φυσικών καταστροφών. Δε δεχόμαστε όμως την εμπλοκή του σε μια αμιγώς πολιτική υπόθεση, όπως η σημερινή. Γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού η παρουσία κάθε τμήματος του κρατικού μηχανισμού δήθεν προς το συμφέρον του λαού», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ανέφερε ότι λύση υπάρχει αν υπάρξει πολιτική βούληση, που δεν έχει ο δήμος. «Ηδη με ελάχιστο κόστος και κάτω από την πίεση της ΔΑΣ, που ανέδειξε προχτές το θέμα, κινήθηκαν περίπου 10 αυτοκίνητα που έμεναν στο μηχανουργείο, γιατί δεν υπήρχε λάδι για τα αυτοκίνητα. Μπορούν να κινηθούν και άλλα με ελάχιστο κόστος συντήρησης. Απαιτούμε ο δήμος να αφήσει τα προσχήματα και τις δηλώσεις ότι θα χρησιμοποιήσει ιδιωτικές εταιρείες και να διεκδικήσει άμεση πίστωση από την κυβέρνηση και τα παρακρατημένα από την τοπική διοίκηση για την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων».

Παρεμβάσεις στη συνέντευξη έκαναν ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης και από μέρους του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ οι Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Σάββας Τσακμακίδης και Ηλίας Μανουσαρίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ