Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ
Παρουσιάζει τις τράπεζες σαν θύματα της κρίσης!

Νέο κύκλο προνομίων και ενισχύσεων προοιωνίζονται οι δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ

Σαν «θύματα» της κρίσης (!) παρουσίασε τις τράπεζες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέα πακέτα στήριξης, αλλά και κινήσεις για την παραπέρα συγκεντροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Στη συνάντηση που είχε χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ. Προβόπουλος, ερωτηθείς από τον Κ. Παπούλια για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, απάντησε ότι «οι τράπεζες βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις γιατί, όπως ξέρετε, ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης».

Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα που κραυγάζει ότι το κρατικό χρέος γιγαντώθηκε εξαιτίας των φοροαπαλλαγών, των κινήτρων και των θαλασσοδανείων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και αποσιωπώντας τα αλλεπάλληλα κρατικά πακέτα στήριξης ύψους 78 δισ. ευρώ, ο διοικητής της ΤτΕ ισχυρίστηκε ότι «στην Ελλάδα συνέβη το ακριβώς αντίθετο αυτού που συνέβη στην Ιρλανδία».

Επεξηγώντας, υποστήριξε ότι «στην Ιρλανδία ο τραπεζικός τομέας έριξε τα προβλήματα στην κυβέρνηση, αντιθέτως ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει υποστεί την ταλαιπωρία της δημοσιονομικής κρίσης». Από τη σκοπιά αυτή, χαρακτήρισε επείγουσα την αντιμετώπιση του «δημοσιονομικού προβλήματος», ώστε να διευκολυνθεί το «έργο» των τραπεζών.

Παράλληλα, ζήτησε «τολμηρές και αποφασιστικές κινήσεις (...) για να περάσουμε από την ύφεση στην ανάπτυξη», σημειώνοντας με νόημα ότι «υπάρχει μια αρκετά μεγάλη σύμπτωση απόψεων με τον πρωθυπουργό», όπως διαπίστωσε στην πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ