Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΑΙΝΕΣ

ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ: «Είναι ανεγκέφαλοι, αν όχι επικίνδυνοι, όσοι μπερδεύουν την αγανάκτηση μέρους του ελληνικού λαού λόγω περικοπών και ανεργίας με τη βία και τον χουλιγκανισμό (...) Εκθρέψαμε πολλά χρόνια αυτή την κουλτούρα, όπου "όλα επιτρέπονταν" και που όποιος μίλαγε για νόμο και τάξη ήταν χουντικός ή δεν ξέρω τι άλλο (...) Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ούτε τον φόβο στις πόλεις και τα πανεπιστήμιά μας να κυριαρχεί, ούτε οιονδήποτε να μας τραβήξει στην κατηφόρα της ηδονής ενός νέου Δεκέμβρη, ενός υπερθεάματος βίας και πυράς» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟΧΟ: «Από τις μπάρες των διοδίων που σηκώνουν διερχόμενοι οδηγοί ως τις αίθουσες της Νομικής όπου έχουν εγκατασταθεί στρωματσάδα οι απεργοί πείνας από το Μαγκρέμπ, η Ελλάδα τείνει προς κάτι που μοιάζει με αναρχία (...) Ο Παπανδρέου θέλει να μην πάθει ό,τι ο Καραμανλής τον Δεκέμβριο του 2008. Δηλαδή να τού ξεφύγει το πεζοδρόμιο ή, όπως λένε πιο κομψά στη Γαλλία, "ο δρόμος". Το ερώτημα είναι αν η ανυποχώρητη θέση του Πρωθυπουργού οδηγεί σε σκληρή λύση της κατάστασης πολιορκίας στη Νομική, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται» (o Δ. Μητρόπουλος στα ΝΕΑ).

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ: «Οι υπεύθυνοι να δώσουν λύση έχουν ουσιαστικά αφήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στους λαθρομετανάστες και στους "συνοδούς" τους. Το άκρον άωτον της ανευθυνότητας (...) Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε και ο Χρήστος Παπουτσής δεν είναι πλέον πρόεδρος της ΕΦΕΕ (...) Πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να εφαρμοσθούν οι νόμοι. Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει πλέον ξεπεραστεί. Είναι αδύνατον ισχνές αλλά βροντερές μειοψηφίες να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους με το έτσι θέλω στον ελληνικό λαό» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΕΝΤΟΛΗ: «Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ωστόσο ο καθένας (...) αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση αυτή πρέπει να λήξει το συντομότερο δυνατόν. Και σε δεύτερο χρόνο, να γίνουν από την κυβέρνηση όλα τα απαιτούμενα, ώστε να μην επαναληφθεί» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ